Het jonge wereldmuziekorkest Transpiradansa! o.l.v. Wouter Vandenabeele toert deze zomer door Vlaanderen en gaat in de winter naar Zuid-Afrika.

Na een druk voorjaar met o.m. 5 voorstellingen van de splinternieuwe (en goed onthaalde) cd, en na een obligaat examen-reces, is Transpiradansa! er weer helemaal klaar voor. Om de Vlaamse podia te veroveren én om in de winter van 2007 naar Zuid-Afrika te trekken. In de zomervakantie staan 2 optredens op de kalender van de groep: op zondagnamiddag 8 juli in Halle-Zoersel (vanaf 14.30 u) en op zondag 26 augustus op het Boombalfestival in Lovendegem (om 17 u).

Op vrijdag 21 september mag Transpiradansa! het seizoen openen van gemeenschapscentrum De Corren in Steenokkerzeel, in november (op een nog nader te bepalen datum) wordt de gemeente Hoegaarden op stelten gezet met de uiterst dansbare wereldmuziek van het orkest en op zaterdag 22 december speelt Transpiradansa!, voor de gelegenheid dan omgedoopt tot TransFIDDLadansa!, een speciaal vioolprogramma op Kerstfolk in Lennik.

Maar de groep o.l.v. Wouter Vandenabeele steekt voordien al de grenzen over. Van 28 november tot 12 december gaat Transpiradansa! namelijk toeren in Zuid-Afrika: in Johannesburg en Durban staan tijdens die veertiendaagse maar liefst 5 concerten op het programma, samen met jonge zwarte muzikanten en zanger(e)s(sen). Die concerttournee loopt in samenwerking met de vzw CrossRoads van Jo Vandriessche, de man achter, o.m., Brugges Festival, die eerder ook al het Zuid-Afrikaanse Zuiderwind-project van Olla Vogala mogelijk maakte.

Ook voor volgend jaar, 2008, staan er al enkele concerten op de agenda.

transpiradansa!
Transpiradansa!

Ondertussen blijft de eerste cd van Transpiradansa! hoge verkoopsogen gooien. In Folkcorner Den Appel, de speciaalzaak voor folk- en wereldmuziek-cd's in Vlaanderen, staat de schijf al sinds de verschijningsdatum onbedreigd op nummer 1 in de top 20 van beste verkochte cd's. Ondertussen is de cd ook in grotere platenzaken te koop.

Bestellen kan via www.tsmiske.be en dan links onderaan klikken op Appel Rekords.

Alle verdere informatie over de groep vind je op www.transpiradansa.be. Ga er gerust een kijkje nemen en laat een berichtje na!