Op zaterdag 11 augustus spelen Gerton Govers en Stefan 't Hooft bij Rosie Lee Roots in Breda.

Met een kersvers schooljaar voor de deur presenteert Rosie Lee Roots twee singer-songwriters met een wel erg prettig vakkenpakket: geschiedenis, Engels en muziek. Geschiedenis, omdat ze samen in Roosendaal opgroeiden en daar in allerlei bands speelden. Engels, omdat ze daar nu allebei les in geven, en muziek, omdat ze geen van beiden geknipt waren om boekhouder of piloot te worden.

Luisterend naar de liedjes van Gerton Govers en Stefan 't Hooft, verwacht je niet dat deze vroege dertigers een gezamenlijk punkverleden delen. Met de spreekwoordelijke drie akkoorden op zak pluggen ze begin jaren '90 in als BPA (Brainless Pine Apples), waarna ze elkaar weer tegenkomen in het behoorlijk populaire Capablanca? Intussen schrijven Govers en 't Hooft talloze eigen liedjes, die ze met het Wernhoutse Studio 195-team (Patrick Delabie en Michel van der Westen) opnemen. Onder de naam Diablos Innocentos komen Govers' songs als eerste uit op cd.

Kort daarna vormt het kwartet een heuse band: Mitch. Met maar liefst drie singer-songwriters aan boord maakt Mitch een vliegende start op Noorderslag 1999, waarna het vaderlandse clubcircuit kennismaakt met de energieke, melodieuze gitaarrock van de vier Brabanders. De cd ‘Razzle Dazzle' haalt geen platina, maar kan wel rekenen op een enthousiast onthaal van pers en publiek. Drummerperikelen maken in 2001 een eind aan een spannend jongensboek.

De wegen van de vrienden scheiden zich. Gerton Govers betuigt met zijn band The Light Brigade zijn liefde voor sixtiespop op de pracht-cd The Light Album uit 2004. In datzelfde jaar presenteert Stefan 't Hooft zijn nieuwe band Walker Diver. Met de cd White Knuckle Ride bewijst hij definitief gekozen te hebben voor rootsrock, country en americana. Vanaf mei jongstleden ligt de opvolger Junior Blues in de platenzaak. E-mag Hanx zegt: "Mocht er nog zoiets bestaan als altcountry, dan is Walker Diver bij deze verheven tot vaandeldrager in Nederland en omstreken." Ook fans van Govers mogen zich verheugen op een binnenkort te verschijnen nieuwe cd vol autobiografische liedjes.

Zie ook: www.thelightbrigade.nl / www.walkerdiver.com.

Op 18 augustus speelt Thad Beckman bij Rosie Lee Roots. Dat is het laatste aanloopconcert van deze zomer, waarna op 1 september het Rosie Lee Roots Festival plaatsvindt in het Valkenbergpark in Breda. Line up: Jupiter, Mo' Jones, The Shiner Twins, Van Orly, Prima Donkey en Mátyás Pribojszki. Meer informatie over het Rosie Lee Roots Festival 2007 vindt u op www.rosieleeroots.com.

Govers & 't Hooft (singer-songwriters)
Zaterdag 11 augustus 2007
Terras 't T-Huis, Valkenbergpark, Breda
Aanvang: 16.00 uur
Gratis toegang