Door ziekte kon een eerder optreden niet doorgaan, maar op 1 september opent Des Fais Do-Do het nieuwe Lantaern-seizoen in Zevenaar.

Een "fais do-do" is in het Frans van de Cajuns de benaming voor een dansfeest. Dat is in een notendop Des Fais Do-Do, sprankelende Cajun muziek. Door ziekte kon een eerder gepland optreden niet doorgaan, nu openen ze het nieuwe Lantaern seizoen.

Des Fais Do-Do bestaat uit zes enthousiastelingen die hun hart verpand hebben aan  traditionele en daarin gewortelde muziek uit de zuidelijke streken van de Verenigde Staten. Het zeer aanstekelijke repertoire bestaat uit Cajun en aanverwante stijlen, tegenwoordig ook wel "Americana" genoemd.  Via optredens in kleine kring en mond-tot-mond reclame is dit stelletje kerels in de kracht van hun leven uitgegroeid tot een internationale act, getuige optredens in Louisiana (VS), Canada, Duitsland, Belgie en Frankrijk. Het sterke punt van de groep is een gevarieerde instrumentatie in combinatie met een niet aflatend enthousiasme bij het brengen van zowel snelle als langzame, eenstemmige als meerstemmige en vrolijke als melancholieke liedjes waarnaar geluisterd maar
waarop zeker ook gedanst, gewalst, gehost en gesprongen kan worden. Karakteristiek voor de muziek van de Cajuns, een bevolkingsgroep van Franse oorsprong in Louisiana, zijn de een-rijige trekzak (french accordion), viool en natuurlijk de 'tit fer (triangel) waaraan Des Fais Do-Do soms een banjo toevoegt.

Voor de Americana, een mengeling van de verschillende roots-stromingen wordt de french accordion ingewisseld voor de mandoline. Dit geeft aan hoe beide stijlen zich met elkaar laten verenigen, waarbij eentonigheid geen enkele kans heeft! Origineel gebrachte Cajun-klassiekers  (bijv. Parlez nous a boire, J'etais au bal) worden afgewisseld met zeker zo mooie nummers uit de rijke Amerikaanse zuidelijke muziektraditie, de zog. Americana en stampende Zydeconummers. Voorbeelden hiervan worden gevonden in het repertoire van Queen Ida, The Gourds (Lament) en Woody Guthrie (Do-re-mi), zelfs een alt-country band als de Bottle Rockets (Get down river) biedt inspiratie aan Des Fais Do-Do.

Zaterdag  1 September 2007, Des Fais Do-Do, in De Lantaern, aan de Babberichse weg 33-35 (bij de molen) in Zevenaar.  Entree slechts EUR 9,- , voor donateurs EUR 8,-.

Meer informatie: www.delantaern.nl.