Op 12 & 13 oktober 2007 zullen Alastair Moock (USA), Krista Detor (USA) en JP Den Tex (NL) twee intieme muzikale avonden verzorgen in Het Perron in Amsterdam.

CoraZong Records en JP Den Tex presenteren The Fine Art of Music, twee intieme muzikale avonden waarin het moderne, Engelstalige luisterlied centraal staat. Uitgevoerd door drie singer-songwriters die de kenners rekenen tot de top van het genre. JP, die de beide andere artiesten persoonlijk (en vriendschappelijk) kent, zal zijn Amerikaanse collega's bij het Amsterdamse publiek introduceren.
 
Evenals voor Bob Dylan is voor de uit Boston afkomstige singer/songrwiter Alastair Moock  Woody Guthrie een belangrijke bron van inspiratie. Met zijn kenmerkend raspende stem, die soms doet denken aan de jonge Tom Waits en zijn immer swingend stampende rechtervoet weet Alastair Moock prachtige verhalen te vertellen in zijn liedjes. Zoals het zeer gedreven - en aan Woody Guthrie opgedragen - Woody's Lament op zijn meest recente CD. Fortune Street heet het album, dat in muziekblad Heaven terecht gewaardeerd werd met vier sterren.
 
De uit de Indiana afkomstige Krista Detor was één van dé grote muzikale verrassingen van 2006. Haar poëtische CD Mudshow werd alom lovend ontvangen en met de Europese tour die daarop volgde maakte ze diepe indruk. Krista bracht zojuist haar tweede CoraZong album Cover Their Eyes uit dat wederom hoge ogen lijkt te gooien. Krista is een uitzonderlijke zangeres en pianiste, wier muzikale invloeden erg divers zijn, variërend van Leonard Cohen en Kate Bush tot Tom Waits, Jackson Brown en Laura Nyro. Ook klassieke muziek vormt voor haar een belangrijke inspiratiebron.
 
Bad French heet het inmiddels veel geprezen nieuwe album van JP Den Tex, waarop de nog altijd zwervende singer/songwriter een grillige, muzikale reis maakt door de USA (daarbij nadrukkelijk optredend in de rol van Europeaan). Op intrigerende wijze houdt hij middels het door elkaar gebruiken van onderling zéér verschillende genres de veelkleurigheid van de Amerikaanse popgeschiedenis tegen het licht. Zonder dat de muzikale eenheid van het album daardoor geschaad wordt. Eén van de mooiste liedjes op Bad French is het duet met Krista Detor, For You, dat terecht als bonus track aan het album is toegevoegd.
 
Als leuk extraatje ontvangt iedere bezoeker van deze ongetwijfeld boeiende avonden 5 Euro korting bij aankoop van de nieuwe CoraZong dubbel CD The Fine Art of Music (winkelprijs 10 Euro). Waarop naast een staalkaart van het totale 2007 Corazong aanbod o.a. de oorspronkelijke, Engelstalige versie van JP den Tex' Op Zoek Naar Rosie (de hit uit zijn tour-de-chant met Kees Prins en Paul de Munnik) te horen zal zijn...
 
12 & 13 oktober 2007 The Fine Art of Music met Alastair Moock, Krista Detor en JP Den Tex, Het Perron: Egelantiersstraat 130, Amsterdam. Telefoon: 020 - 3307035. Reserveren is gewenst! Via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of website: www.hetperron.nl. Entree: 15 Euro, aanvang 20.30 uur.
 
Overige Alastair Moock tour data:
Zondag 7 oktober - 17:00 Sunday at the Corner @ Cafe De Boemel - Winterswijk
Donderdag 11 oktober - 20:00 Crossroads @ BRTO Radio - Bergen op Zoom
 
Overige data Krista Detor:
Zondag 21 oktober 15:00  - Roepaen - Ottersum
Vrijdag 9 november - 21:00 - Toogenblik - Haren / Brussel
Zondag 11 november - 13:30 - Acoustic Alley - Den Haag