Sons of The Guns Justin Earle & Jubal Lee Young (zoons van Steve Earle en Steve Young) beginnen op 29 september het nieuwe seizoen van PeTICantus in Hoorn, waar ook nog o.a. Geoff Muldaur en Slaid Cleaves zullen optreden.

Hieronder een overzicht van wat het seizoen 2007/2008 van PeTICantus in het Huis Verloren in Hoorn te bieden heeft:

Zaterdag 29 september
Voorprogramma Cripple Creek Ferry: De humor van Joost Botman, de expressie van Niels v/d Gulik, het gitaarspel van Menno Bruin en natuurlijk de fantastische zang van deze drie heren maakt het tot een perfecte band ala Crosby, Stills, Nash and Young
Hoofdprogramma Sons Of The Guns: Justin Townes Earle en Jubal Lee Young laten zien dat de appels inderdaad niet ver van de boom vallen.

Zaterdag 13 oktober
Geoff Muldaur
Deze folk- en blueslegende met magische stem is een echt sixties-icoon die momenteel weer furore maakt.

Vrijdag 2 november
Carolyn Wonderland met band
Door het enorme succes van het optreden van 29 juli in Het Huis Verloren mag deze dame op herhaling. In haar muziek zijn invloeden uit de Blues, Jazz, Country, Swing, Zydeco, Surf, Gospel en Soul te horen. Leuk detail is dat zij vorig jaar nog heeft gejamd met Bob Dylan en zo nu en dan nog steeds contact heeft met de meester.

Zondag 9 december
Mark Olson (ex Jayhawks) + band
Zo'n tien laar geleden scheidden zich de wegen van de twee songschrijvers van de invloedrijke countryrockband The Jayhawks, Gary Louris en Mark Olson. Bart Ebisch schrijft over het album The Salvation Blues van Olson: ...Artiesten plegen het te zeggen bij iedere plaat die ze maken; die is mijn beste ooit. In het geval Mark Olson zegt Hanx het...
Olson is te beluisteren op: www.myspace.com/markolsonmusic.

Vrijdag 11 januari
Jaap Boots & de Natte Honden - Afkuil - de toer
Eigenzinnige Nederlandstalige zanger-liedjesschrijver. Onder het van Céline geleende motto "Verrek! Ik smelt mijn wrok om en verkoop het! heeft de Amsterdamse zanger zijn (echtscheidings-)ellende verwerkt tot een cd vol rauw-poëtische Nederlandstalige folkrock die geen luisteraar onberoerd zal laten. De Natte Honden die bestaan uit David Gibbs op bas, Gerard Keijsers op drums en Mathijs Peeters op gitaar.

Zaterdag 9 februari
Slaid Cleaves en Michael O'Connor
Troubadour Slaid Cleaves uit Texas lardeert zijn optredens met hilarische verhalen en weet de zaal stil te krijgen met gevoelige liedjes. Hij laat zich eenvoudig begeleiden door akoestische instrumenten. Geen poespas, gewoon steengoede muziek en goudeerlijke teksten. Ditmaal met Michael O'Connor op de gitaar

De concerten vinden plaats in Het Huis Verloren, Kerkstraat 10/B in Hoorn. Aanvangstijd is 20:45 uur, toegang € 12,-. Kaarten zijn te bestellen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel. 0641611329.
Meer info op: www.peticantus.nl.