Op zondag 16 september start CP Roepaen in Ottersum het nieuwe seizoen met Ian Parker en Charlie Dée.

Roepaen profileert zich steeds meer als een smaakmaker in de hele regio. Op zondag 16 september is de Engelse zanger/bluesgitarist Ian Parker in de night club van Roepaen. Ian Parker heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met muzikale grootheden als Jeff Beck, John Mayall, Peter Green, Gary Moore en niemand minder dan Eric Clapton. Dat hij de nodige respect en erkenning heeft gekregen, blijkt wel uit de uitspraak van Walter Trout: "The best band I've seen in a decade - Ian's voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!".

Om 17.00 uur staat Charlie Dée op het programma. Op 11 mei verscheen de ijzersterke en verrassende opvolger van haar debuutcd: Love Your Life. Een plaat waarop zij het singer/songwriter genre in feite ontstijgt. "Love Your Life" is stoer, opwindend, bevrijdend maar ook ontroerend. Ze komt met band.

charlie dée
Charlie Dée, foto Jouk Oosterhof

Overige optredens in september
Op donderdag 20 september komt Mark Lennon van Venice naar de kapel van Roepaen. Op vrijdag 28 september staat het icoon Jonathan Richman op Roepaen. Zondag 30 september staat in het teken van het six shooter label. Justin Rutledge, NQ Arbuckle en Luke Doucet treden dan op. Justin Rutledge maakte indruk met zijn debuut cd No Never Alone, nog meer verstilde singer-songwriterliedjes staan er op zijn tweede plaat, The Devil on a Bench. Veel meer dan een prachtige, zachte stem en slaapwiegende arrangementen heeft Rutledge niet nodig. De liedjes zijn zo gemaakt dat liefhebbers van het meer toegankelijke singer-songwriterswerk zo kunnen instappen, zoals dat ook het geval is bij Ryan Adams en Lucinda Williams. NQ Arbuckle is een goed bewaard geheim onder muzikanten. Een mengeling van de intensiteit van Ray Montagne en de spookachtigheid van David Eugene Edwards. Arbuckle beschikt over een fraaie donkere stem en zijn songs spelen zich voornamelijk af in duistere en slapeloze nachten waarin veel wordt gerookt en nog meer wordt gedronken. De vrouwen zijn onberekenbaar of onbereikbaar, maar nog steeds zo de moeite waard dat verlangen en liefdesverdriet onvermijdelijk is. Luke Doucet is naast de producer van bovengenoemde heren ook een uitstekende liedjesschrijver en muzikant. Songs die afwisselend worden aangekleed in melodieuze aanstekelijke pop, folk en ballades met af en toe een vleugje soul. De maand september wordt afgesloten met de Braziliaanse zangeres Ceumar. Ze schitterde vorig jaar al op Roepaen, wat een uitstraling en wat een stem. Tijdens die tour verkocht ze de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam uit en halen ze haar speciaal in november terug. Maar ze is eerst weer te bewonderen op Roepaen. Haar muziek is een mengsel van bossanova, jazz en Braziliaanse stijlen als samba casao.

Daarna is er nog een hoop te genieten op Roepaen, oa Jeffrey Foucault & Band, Gert Vlok Nel, Rachel Harrington, Hobotalk, Wendy McNeill, Krista Detor. Ook het vierde seizoen belooft weer heel veel in het sfeervolle klooster.

Zondag 16 september 2007, Charlie Dée en Ian Parker in Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum. Voor meer info en reserveren: www.cultureelpodium.nl.