Op 9 september is het Trio Tamicos met Caribische muziek te zien in het Kulturhus in Ruurlo.

In 1985 kwam Lucho Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn prachtige diepbronzen stem en 'heavy duty' ritmegitaar is  hij dan al op Curaçao een beroemdheid. In Nederland formeerde hij Trio Tamicos dat in 1990 zijn huidige vorm heeft gekregen.
Hun repertoire bestaat uit een swingende cocktail van Caribische muziek met veel Antilliaanse invloeden, Cubaanse salsa, merengue en calypso. Met een mix van stijlen wordt een cocktail bereid van de subtiele ritmiek van de Cariben: Antiliaanse folklore, Mexicaanse Mariachi, Dominicaanse merengue en de aanstekelijke 'party time' rumba. Ze spelen onweerstaanbare dansmuziek, maar ook stijlvolle bolero's en bachata's. De mannen van het eerste uur, Lucho en Gerrit, hebben altijd een voorliefde gehad voor de Curaçaose folklore en de Mexicaanse mariachi.

Trio Tamicos heeft talloze malen opgetreden, waaronder jaarlijks op het traditionele Vondelparkconcert, radio-en televisieprogramma's, stadsfeesten en festivals. Op 2 augustus speelden zij, tijdens het kasteeltuinconcert in een vijf mans bezetting in de Orangerie. Het publiek was erg enthousiast over deze groep. De mensen die Tamicos nog eens willen horen, maar ook voor allen die het kasteeltuinconcert hebben gemist, is er op 9 september (zondag) de gelegenheid om ze (opnieuw) te beluisteren .

De middag staat in het teken van de Antillen. Eerst zal om 13.30 uur de expositie geopend worden van de Arubaanse schilder Gustave Nouel. Aansluitend aan deze opening zal om 15.00 uur in de grote zaal Tamicos te horen zijn. Tamicos zal vanwege deze gelegenheid uit haar veelzijdig repertoire vooral Antilliaanse muziek spelen.

Bezetting: Luthson Godfried (alias Lucho Inesio) gitaar, cuarta, zang, Gerrit de Boer, mandoline, viool, tres, zang, Derrick de Getrouwe, contrabas. Website: www.tamicos.nl.

zondag 9 september 2007, Trio Tamicos, Kulturhus Ruurlo.
Kaarten à € 10,- zijn verkrijgbaar bij Alex, schoenmode, Dorpsstraat 21 en Groot Jebbink, bloemen, Dorpsstraat 57, via email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vanaf een half uur voorafgaand aan het concert aan de ingang van de zaal.
Leden van de Kunstkring krijgen € 1.- korting.