In de Music Club te Oss zullen in oktober / november Dale Watson, Uncle Earl en Oh Susanna optreden. 

Na twee succesvolle concerten in haar eerste seizoen (Chip Taylor/Carrie Rodriguez en Lynn Miles/Mark Erelli) zal Music Club Oss ook in het nieuwe seizoen weer, en met grotere regelmaat, een aantal Americana luisterconcerten organiseren. In het najaar wordt meteen leuk uitgepakt met maar liefst drie toppers. Uiteraard zullen de concerten ook nu weer plaatsvinden in het sfeervolle Oude Theater in Oss, recht tegenover het station.

10 oktober 2007 Dale Watson. Entree 12,50, voorverkoop 10,00 euro
Dale Watson is een onbetwiste grootheid in de Real Deal Country. Zowel bij de pers als bij de liefhebbers van echte country is hij terecht een van de meest geliefde artiesten. Dat hij zich regelmatig afzet tegen het vele plastic van Nashville heeft niet altijd in zijn voordeel gewerkt maar door de jaren heen heeft zijn oprechte muziek, waarin hij de bewondering voor zijn grote voorbeelden als Johnny Cash en Merle Haggard  nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, respect afgedwongen bij vriend en vijand. Naast demo werk van de Little Darlin Sessions is recentelijk zijn CD From the Cradle to the Grave uitgekomen en overal enthousiast onthaald. Hoewel Dale zich had voorgenomen om zich zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden toen deze CD in de oude  mountain cabin van Johnny Cash werd opgenomen bleek de geest van de oude meester toch te sterk aanwezig. Een schitterend album met een zelfs voor Dale Watson ongekende diepgang was het resultaat. En om de lijn nog meer door te trekken zal Dale deze tournee optreden in de door Cash gehanteerde Tennessee Three vorm. Dat meestergitarist  Red Volkaert vrij heeft gekregen van Merle Haggard voor deze tour is natuurlijk een fantastische bonus voor de luisteraar.

De avond zal worden geopend door Stephen Simmons en Claude Diamond. Van Stephen verschenen in het afgelopen jaar maar liefst 2 platen: Last Call (met band) en het akoestische Drink Ring Jesus. Op basis van die platen en zijn live-reputatie werd hij uitgenodigd voor het Blue Highways festival waar hij gezien de reacties een uitstekende indruk achterliet. Binnenkort komt zijn nieuwe plaat Something in Between uit, opnieuw met band en opnieuw een plaat waarin hij mensen als Steve Earle en Buddy Miller naar de kroon steekt. Ook van Claude Diamond verschenen twee platen, maar dan wel samen op één CD. Uniek hieraan is dat het zijn eerste en tweede CD waren die hij uitbracht op respectievelijk 65- en 67- jarige leeftijd! Prachtige beschouwende liedjes in vertrouwde countrysfeer die vaak wordt vergeleken met John  Prine en Guy Clark.

6 november 2007, Uncle Earl. Entree 10,00, voorverkoop 7,50 euro
Voor het eerst in Nederland, deze 5 dames die met hun aanstekelijke mix van bluegrass en old time country op dit moment geweldige furore maken. Samen met groepen als Alison Krauss and Union Station, Crooked Still, Nickel Creek worden deze young fogies gezien als een belangrijke schakel in het verjongen van Amerika's muzikale tradities. Hun laatste plaat "Waterloo, Tennessee" werd ook nog eens geproduceerd door niemand minder dan bluegrass fan (en virtuoos mandolinespeler) John Paul Jones, vooral bekend als bassist van Led Zeppelin. De vier leading ladies: Kirstin Andreassen, Abigail Washburn, KC Groves en Rayna Gellert moeten dan ook steeds meer tijd van hun solocarrières vrijmaken voor hun gezamenlijke project Uncle Earl. Vanwege hun uitgebreide Amerikaanse agenda slechts 3 dagen in Nederland, maar in april komen ze voor een uitgebreidere tour terug.

14 november 2007 Oh Susanna. Entree 10,00, voorverkoop 7,50 euro
Suzie Ungerleider (Amerikaanse met Canadees paspoort) heeft onder de naam Oh Susanna een aantal CDs uitgebracht die haar bij de echte Americana fans een bijzondere status heeft opgeleverd. Met haar prachtige stem waarmee ze hoofdzakelijk eigen liedjes vertolkt creëert ze bij live optredens een unieke sfeer waar je als toehoorder onvermijdelijk in meegezogen wordt.  Oh Susanna zal haar miniverhaaltjes en -portretjes in liedvorm uitvoeren met Steve Dawson als begeleider. Deze meester multi-instrumentalist, producer en artiest is een van de meest gevraagde side men in Canada. Voor zijn eigen en andere labels produceerde hij talloze platen waarop hij ook regelmatig als muzikant te horen was. Steve zal ook het voorprogramma verzorgen.
 
Op www.myspace.com/musiccluboss zijn tracks te beluisteren (en in sommige gevallen) te downloaden van Dale Watson, Oh Susanna, Uncle Earl en Stephen Simmons.

De concerten beginnen om 20:00 uur. Reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voorverkoop ook bij platenzaak Via Via, Molenstraat te Oss.