Zondag 16 september 2007 opent Cultureel Podium Roepaen in Ottersum met Ian Parker en Charlie Dée.

Ian Parker & Band

Het nieuwe album van Ian Parker Where I Belong is een absoluut hoogtepunt in de carrière van deze uit Engeland afkomstige bluesmuzikant. De afgelopen tien jaar was Ian op ontdekkingsreis naar zichzelf. Deze zoektocht heeft hem niet alleen geestelijk verrijkt maar ook zijn muzikale identiteit vormgegeven". Met dit inmiddels vierde album bewijst Parker dat hij weet wie hij nu is en waar hij staat. Onomstotelijk en niet onbelangrijk als bluesmuzikant van de 21ste eeuw, is Ian zich sterk bewust van het erfgoed van zijn muziek wat duidelijk hoorbaar is! Evenzeer heeft hij verwantschap met de muziek van deze tijd, zoals duidelijk te horen is op het mysterieuze Don't hold back en op het gekwelde Told my Girl To Go Away waardoor hij in staat is de diverse ingrediënten te mixen in zijn eigen blues stoofpotje - een onontbeerlijke factor voor het lange termijn behoud van dit genre.

Het samensmelten van de diverse stijlen en Parker's unieke vermogen zijn gevoelens op papier te verwoorden, maakt dit album tot een juweeltje. Deze cd is een lust voor gitaarfreaks en biedt voldoende ruimte voor het betere solowerk waar Ian's fans tijdens zijn live shows zo geboeid door raken.

Ian heeft de afgelopen jaren het podium gedeeld met muzikale grootheden als Jeff Beck, John Mayall, Peter Green, Gary Moore en niemand minder dan Eric Clapton. Dat hij de nodige respect en erkenning heeft gekregen, blijkt wel uit de uitspraak van Walter Trout: "The best band I've seen in a decade - Ian's voice, feel and guitar technique are what his contemporaries can only dream of!"
 
Aanvang Ian Parker 14.30 uur

Charlie Dee & Band
Een prachtige nieuwe plaat, een nieuwe tour en een nieuwe website voor Charlie Dée. Deze unieke dame uit Rotterdam staat voor een prachtige verzameling songs, die haar visie op het leven (en de liefde) weerspiegelen. Met subtiele intelligentie en, af en toe, gevoel voor humor onthult zij stukje bij beetje fragmenten uit haar eigen ervaringen.

charlie dée (foto jouk oosterhof)
Charlie Dée, foto Jouk Oosterhof

Charlie Dée is een songwriter met een verhaal en een bijzonder karaktervolle stem. Haar debuutplaat Where Do Girls Come From komt in 2006 uit en veroorzaakt een golf van interviews en lovende reviews waarin zij veelvuldig wordt geassocieerd met grote namen als Rickie Lee Jones, Carole King en Joni Mitchell.

Op 11 mei verscheen de ijzersterke en verrassende opvolger: Love Your Life. Een plaat waarop zij het singer/songwriter genre in feite ontstijgt. "Love Your Life" is stoer, opwindend, bevrijdend maar ook ontroerend. Want het hart van de Rotterdamse klopt nog onverminderd warm en als ze zingt geeft ze dat zonder reserves aan haar luisteraar.
 
Aanvang Charlie Dee 17.00 uur.