Folk ‘n' Loll met een Fanfare? Folkaholics en Fanfare Heide Echo gaan, na een geslaagd concert in augustus op het Folkwoodsfestival, op 23 september op herhaling bij het Cult & Tumult Festival in Veldhoven. Met dit evenement wordt daar het culturele seizoen geopend.

Een unieke samenwerking is het zeker, het gezamenlijke concert dat de Veldhovense Folkaholics en Fanfare Heide Echo uit Knegsel zullen geven op zondagmiddag 23 september tijdens het Cult & Tumult Festival in Veldhoven. Een zevenmans folkband en een zestigkoppige fanfare samen op een podium, dat kan niet anders dan een onvergetelijke ervaring worden.

Alweer een jaar geleden kwam vanuit Knegsel het idee om de vrolijke Ierse folkmuziek van de Folkaholics te combineren met de fanfareklanken van de Heide Echo. Tijdens het Keltisch Concert van de Heide Echo, vorig jaar oktober, werden al enkele nummers samen ten gehore gebracht waarmee in theater De Muzenval in Eersel een gezellige pub-sfeer werd neergezet. De reacties waren zeer positief, zowel vanuit het publiek als vanuit de muzikanten zelf, en men bedacht dat het leuk zou zijn om de samenwerking uit te breiden tot een complete show en hier enkele gezamenlijke optredens mee te verzorgen.

In augustus werd de Heide Echo al door de Folkaholics meegenomen naar het Folkwoods Festival in Eindhoven, het grootste folk- en wereldmuziek festival van Nederland. De één uur durende show die inmiddels voorbereid was sloeg in als een bom. Het publiek werd binnen de kortste keren omgetoverd van keurige festivalbezoekers tot een zingende, dansende en klappende menigte, die samen met band en fanfare een gezellige sfeer neerzette. De reacties naderhand waren weer lovend, en iedereen was het erover eens dat dit naar meer smaakte.

Daarom komen de Folkaholics en Fanfare Heide Echo op zondagmiddag 23 september samen naar het grote podium van Cult & Tumult (op het kerkplein in d'Ekker, bij Odeon), om het feest van Folkwoods nog eens dunnetjes over te doen. Vanaf ongeveer 14:15 uur is iedereen van harte uitgenodigd om dit unieke concert mee te beleven.

Folkaholics en Heide Echo, oftewel folk ‘n' loll met een fanfare. Dat wordt gezellig!

Meer informatie: www.folkaholics.nl of www.cultentumult.nl.