Aanstaande vrijdag (21-10) begint Folkclub Twente haar nieuwe seizoen met een divers Folkpodium met Ierse folk van de Goodnight Folks, maritiem trio Stowaway en singer/songwriter Ronald Günther.

De vijf jonge Duitse muzikanten van de Goodnight Folks brengen Ierse klassiekers op overtuigende en zeer aanstekelijke wijze. Zij hebben menig podium in en buiten Duitsland veroverd en overal kregen ze het publiek van hun stoel. Er mag dus gedanst worden (hoeft niet). In Münster spelen ze ook regelmatig sessie in de Ierse pub, dus vergeet uw instrument niet, mocht u zelf ook spelen. De groep heeft inmiddels twee CDs uitgebracht. Zang, viool, gitaar, banjo, bouzouki, mandoline, bas en mandola.
Website: www.goodnightfolks.de.

Het maritieme trio: Stowaway (verstekeling) zingt prachtig a capella in close-harmony stijl, af en toe begeleid door gitaar. Zij gaan verder dan het gebruikelijke shanty repertoire en doen denken aan de populaire Engelse Coope, Boyes and Simpson. Het trio heeft 2 CDs op hun naam staan en vele (buitenlandse) optredens op club en festival podia.
Website: www.stowaway.nl.

Singer/songwriter Ronald Günther uit Heemskerk zal de avond openen met eigen werk en dat van bijvoorbeeld Bob Dylan, Neil Young of een Ierse traditional. Een weerzien met Enschede, want in de jaren zeventig speelde hij al in de voorloper van de huidige folkclub.

Programma voor de rest van het seizoen:
vr 26 okt, hier wordt nog aan gewerkt i.v.m. afzegging Last Night's Fun.
zo 18 nov, 20:30: Hudaki (Oost-Europees)
Fantastisch dorpsorkest uit de Karpaten komt op veler verzoek terug.
vr 18 jan, 20:30: Maalstroom
Een uniek Europees geluid van Nederlandse top-muzikanten met veel meer dan Ierse invloeden.
vr 25 apr, 20:30 Hans Theessink
Onze eigen Oostenrijkse roots blues gigant.

Vrijdag 21 september 2007 Goodnight Folks, Stowaway en Ronald Günther bij folkclub Twente, in buurtcentrum De Roef, Past. Geertmanstr. 17, Enschede. Aanvang om 20:30. Entree: EUR 4,= / donateur/student: 2,=.
Reserveer online of bel 053-4766283 / 053-5383334 (na 18:00)
Meer info: http://folk.twente.org/