Op 29 september spelen de Bulgaarse groep Irfan en de Zeeuwen van Nada Raga in Nisse.

DeBARD WERELDMUZIEK CD-winkel organiseert het jaarlijkse concert deze keer in de prachtige Mariakerk te Nisse, een van Zeelands mooiste dorpen in de buurt van Goes. Daar treden op zaterdagavond 29 september twee bijzondere groepen op: de Bulgaarse cross-over formatie IRFAN en de Zeeuwse dreamconcert-formatie Nada Naga.

Beide gezelschappen brengen niet alleen wereldmuziek van zeer hoog niveau, maar werken ook vanuit de muzikale en spirituele tradities uit een grote diversiteit van culturen uit oost en west.

Bij de verschijning van Irfan's eerste CD (2003) zijn meteen vergelijkingen gemaakt met uiteenlopende acts als Dead Can Dance / Lisa Gerrard, Vas, Qntal, Le Mystere Des Voix Bulgares, Sarband en zelfs Gregoriaanse koren. De muziek van Irfan kan worden omschreven als 'haunting, beautiful, dark and mystical'.

De Zeeuwse groep Nada Naga staat internationaal bekend als uitmuntend uitvoerder van zogenaamde droomtijdconcerten. Deze groep treedt op temidden van het publiek, staat niet alleen garant voor een muzikale ervaring maar ook voor een levendige spirituele belevenis.

Dankzij samenwerking van DeBARD met de festivals Unknown Pleasures in Den Bosch
(W2) en Festival Pastorale Parvis in Nisse is het voor het eerst gelukt Irfan naar Nederland
te halen. Er zijn twee concerten. Behalve in het Zeeuwse Nisse, treedt Irfan ook op (een dag eerder) in Den Bosch.

Luister naar Irfan op: www.prikosnovenie.com/groupes/Irfank.html.