Seizoen 2007/08 presenteert het Korzo Theater in Den Haag enkele flamencoconcerten, en op 3 oktober a.s. een fado-optreden van Maria de Fátima.

Op het programma staan:
Maria de Fátima - Maria de Fátima zingt Amalia Rodrigues
Woensdag 3 oktober 2007, 20.30u.
Normale prijs € 15,00/ studenten: € 6,00

Fadomuziek moet je voelen! En dat laat Maria de Fátima met haar hartstocht en melancholie u zeker doen. Maria de Fátima wordt geroemd om haar energieke optredens, om haar diepgang van stem, die krachtig, mooi en sterk is. Met haar nieuwe programma laat Maria u kennismaken met Amália Rodrigues, de meest pure en belangrijkste fadozangeres ooit. Amália Rodrigues werd in 1922 geboren en overleed in 1999. In Nederland is zij nog steeds een begrip bij de vele liefhebbers van dit genre muziek.   

Met haar fado-groep brengt Maria aan de hand van het aangrijpende levensverhaal van Amália Rodrigues een programma waarbij prachtige liederen gekoppeld worden aan de hoogte- en dieptepunten van het turbulente leven van de legendarische fado-zangeres. Maria de Fátima wordt in recensies vaak vergeleken met haar grote voorbeeld. Maria de Fátima woont en werkt tegenwoordig in Nederland, maar werd in Portugal geboren. Al vroeg stond ze met de grootste fadoartiesten op belangrijke podia in Portugal.

Johan Frauenfelder en Arturo Ramón - Dubbelspel: dos guitarras
Zaterdag 13 oktober 2007, 20.30u.
Normale prijs € 15,00/ studenten: € 6,00

In deze editie van Dubbelspel, een reeks waarin Korzo bijzonder muziektalent aan elkaar koppelt, staan Johan Frauenfelder en Arturo Ramón samen op het podium. Beide heren behoren tot de top van een selecte groep Nederlandse flamencogitaristen. Ter gelegenheid van tien jaar samen flamencogitaarspelen hebben de twee muzikanten een programma samengesteld waarin zij zowel traditionele als eigen composities ten gehore brengen. Met hun nieuwe concert verschaffen zij hun publiek een kijkje in de keuken van de flamencopraktijk en brengen hun passie voor flamenco ten gehore.

Johan Frauenfelder begon op jeugdige leeftijd met gitaarspelen, waarbij zijn belangstelling vooral uitging naar blues en de popmuziek uit de late jaren zestig. Na een studie klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij flamencogitaar bij Paco Peňa aan het Rotterdams Conservatorium en volgde hij lessen bij Carlos Heredia in Sevilla. Flamenco vormde de basis van zijn composities, maar in zijn stukken klinken ook hele andere muziekstijlen door die hem gedurende zijn leven hebben beïnvloed. Dat resulteert in een eigen, heel verrassende stijl, waarin hij toch dichtbij de traditionele flamenco blijft. Er vindt daadwerkelijk een fusie plaats tussen flamenco en elementen uit andere muziekstijlen, hetgeen alleen te bereiken is als de artiest de diverse stijlen werkelijk beheerst.

Carmesi! - Flamencoprogramma Carmesi!
Zaterdag 27 oktober 2007, 20.30u.
Normale prijs € 15,00/ studenten: € 6,00

Van teder naar warm, van gloedvol naar vlammend. Deze schakeringen van de dieprode kleur carmesí zijn volop van toepassing op de unieke muziek- en dansgroep Carmesí! In een adembenemend mooi programma maakt u kennis met prachtige gezongen en gespeelde muziek van de grote Spaanse componisten. U hoort spetterende flamenco-jazz en ziet prachtige, haast modern-klassieke dans tot vlammende flamenco.

In het eerste flamenco-concert van het nieuwe seizoen van Korzo ziet u een bijzondere groep muzikanten een unieke samenwerking aangaan. De warme muziek van de groepering is gebaseerd op de kleur carmesí. De groep heeft ook haar naam aan deze kleur te danken.  

Gruppo Primavera - Alameda
Zondag 3 februari 2008, 14.30 uur
Normale prijs € 15,00/ studenten € 6,00

In dit concert brengt flamemencogroep La Primavera haar nieuwste programma Alameda ten gehore. Het publiek wordt meegenomen naar de warme en intieme patio's van Andalusië waar nog authentieke flamencozang klinkt, afgewisseld met krachtige dans en spetterend voetenwerk. De Alameda is het centrale plein in de flamencostad Sevilla. Hier kwamen van oudsher de flamencos bijeen. Eind negentiende eeuw ontwikkelde de flamenco zich hier tot een ware kunstvorm. La Primavera vertolkt in dit concert het werk van twee kopstukken van de flamenco, zanger Manolo Caracol en zangeres La Nina de los Peines, waarvan op de Alameda twee grote standbeelden zijn te vinden.
   
La Primavera is een flamencogroep die opereert vanuit het hart. Zij probeert in ieder programma iets over flamenco aan haar publiek mee te geven. Het publiek steekt iets op over flamenco, maar zal voornamelijk voelen waar flamenco om draait: authentieke flamencozang, elegante en krachtige dans en virtuoze gitaarmuziek. Primavera bestaat uit zes gerenommeerde artiesten die allen hun sporen verdiend hebben in deze kunstvorm. De groep bestaat uit één gitarist, twee dansers, twee zangers en één percussionist.

Op de Alameda, dat heden ten dage omgeven is door kroegen en restaurantjes en waar nog steeds tot diep in de nacht muziek gemaakt wordt, staan twee grote standbeelden van de kopstukken uit de flamenco. Aan de ene kant van het plein staat een beeld van zanger Manolo Caracol en aan de andere kant staat het beeld van zangeres La Nina de los Peines. Deze beroemde zanger en zangeres hebben met eigen creaties hun stempel op de flamenco gedrukt en worden tot vandaag de dag nog steeds geïnterpreteerd door de huidige flamencogeneratie voor wie zij een levendig voorbeeld zijn.

Zie ook: www.korzo.nl.