Cultureel Podium Roepaen pakt stevig uit dit weekend, met Jonathan Richman (28-9), en op 30 september twee optredens: de Six Shooter package (Justin Rutledge, NQ Arbuckle en Luke Doucet) en Ceumar.

Vrijdag 28 september 2007 Jonathan Richman

Kent u die Delta Lloyd reclame, van die jongen die in een botsauto door de stad racet? En herinnert u zich de muziek die daarbij hoort? One-two-three-four-five-six, roadrunner, roadrunner, going faster miles an hour. Of de openingstune van de film Shouf Shouf Habibi, dat wonderlijke riedeltje waarin Oosterse muziek swingend mixt met surfmuziek? Of anders de muziek uit de film There's Something About Mary? Allemaal liedjes van een Amerikaanse muzikant Jonathan Richman. Jonathan Richman is een cultheld, bewonderd door velen zoals Lou Reed en de leden van REM. Zijn eerste plaat [The Modern Lovers] uit 1975 geldt als een standaardwerk maar ook het latere werk is nooit geëvenaard. Niemand zingt zo swingend over alledaagse en soms idiote thema's als the ice cream man, the snowman in the supermarket, dancing in a lesbian bar of abdul & cleopatra. Vrijdag 28 september 2007 is Jonathan live te zien in cultureel centrum Roepaen in Ottersum. Zijn shows zijn hilarisch, swingen de pan uit en ontroeren. Trek je dansschoenen aan en neem je vrienden mee.
 
Zondag 30 september 2007 Luke Doucet & NQ Arbuckle & Justin Rutledge
Drie Canadese singer-songwriters van het six shooter label voor de eerste keer naar Europa.

Justin Rutledge maakte indruk met zijn debuut cd ‘No Never Alone', nog meer verstilde singer-songwriterliedjes staan er op zijn twee plaat, ‘The Devil on a Bench'. Veel meer dan een prachtige, zachte stem en slaapwiegende arrangementen heeft Rutledge niet nodig. De liedjes zijn zo gemaakt dat liefhebbers van het meer toegankelijke singer-songwriterswerk zo kunnen instappen, zoals dat ook het geval is bij Ryan Adams en Lucinda Williams.

NQ Arbuckle is een goed bewaard geheim onder muzikanten. Een mengeling van de intensiteit van Ray Montagne en de spookachtigheid van David Eugene Edwards. Arbuckle beschikt over een fraaie donkere stem en zijn songs spelen zich voornamelijk af in duistere en slapeloze nachten waarin veel wordt gerookt en nog meer wordt gedronken. De vrouwen zijn onberekenbaar of onbereikbaar, maar nog steeds zo de moeite waard dat verlangen en liefdesverdriet onvermijdelijk is.

Luke Doucet is naast de producer van bovengenoemde heren ook een uitstekende liedjesschrijver en muzikant. Songs die afwisselend worden aangekleed in melodieuze aanstekelijke pop, folk en ballades met af en toe een vleugje soul.
 
Zondag 30 september 2007 Ceumar
 
Ze schitterde vorig jaar al op Roepaen, wat een uitstraling en wat een stem. Tijdens die tour verkocht ze de kleine zaal van het Concertgebouw Amsterdam uit en halen ze haar speciaal in november terug. Maar eerst is ze weer te bewonderen op Roepaen. Haar muziek is een mengsel van bossanova, jazz en Braziliaanse stijlen als samba casao.
 
Concerten vinden plaats in Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9, Ottersum. Voor meer info en reserveringen www.cultureelpodium.nl.