Stichting Rainbow opent op 29 september in DJS in Dordrecht het nieuwe seizoen "Club Rainbow" concerten met de nieuwste Funk Raï-formatie  NOYA uit Nederland. 

Zaterdag 29 september klinken vanaf 22.00 uur opzwepende ritmes in Jazzpodium DJS van deze band, die geformeerd is rondom gitarist-zanger Mimoun Himmit uit Dordrecht.
 
Voor Mimoun Himmit (bekend van Imetlaâ, Raï Experience en MMAF) begon het allemaal met een masterclass van de bekende Algerijnse zanger Cheb Khaled in 2001. Sindsdien is hij volledig gegrepen door de Raï. Deze opwindende Noord-Afrikaanse muzieksoort is een mengeling van moderne en traditionele stijlen. Mimoun Himmit vertolkte de muziek al met diverse bands op festivals in binnen- en buitenland.
 
Nu heeft hij een nieuwe formatie opgericht: NOYA. Deze negen-koppige band speelt opzwepende strakke ritmes met mystieke zang. Stevig blazerswerk, cross-over met funk,reggae en jazz, met af en toe een knipoog naar latin en hip-hop, worden ingezet om het publiek uit zijn dak te laten gaan. Dat doet NOYA vooral met bewerkingen van bekende Raï nummers van Khaled, Cheb Mami, Orchestre National de Barbes, maar er wordt ook gewerkt aan eigen repertoire. Door de cultureel diverse bezetting ontstaat een rijke vorm van Raï. De roots van de muzikanten, waaronder een Grieks-Israelisch-Nederlandse blazerssectie, Italiaans-Indische funk/rock ritmetandem en zang en gitaar uit Marokko, hoor je terug in de bewerkingen van de songs. Naast concerten op podia en festivals (o.a. Terra Festival, Life4live Festival en Mondorico) verzorgt  NOYA  ook concerten op scholen en voor culturele instellingen op het gebied van Marokkaanse muziek en cultuur.
 
Bezetting:
Mimoun Himmit-leadgitaar/zang
Mohammed Oudji - zang
Ben van Loenen - tenorsaxofoon
Barak Hener - trompet
Kobi Arditi - trombone
Rick van der Vlist - drums
Brian von Kriegenbergh - bas
Midu Akhrif - percussie/zang
Meer info over NOYA: www.mobiliteitinmuziek.nl.

Zaterdag 29 september 2007, NOYA in Jazzpodium DJS te Dordrecht. Het concert start om 22.00 uur en de entree bedraagt  €8,-/€ 6,- leden DJS/CJP/Pas 65.