A.s. zondag, 30 september, begint een nieuw seizoen maandelijkse folkconcerten in de Fookhook in Sevenum met The Doonan Family Band.

Programma seizoen 2007/2008:
30 September 2007 -  16.00u  The Doonan Family Band
Deze Noord-Engelse topband met Ierse roots brengt een prachtig programma van Ierse traditionele muziek en dans. Meer dan 25 jaar geleden opgericht door wijlen piccolovirtuoos John Doonan, wordt de band nu voortgezet door zijn zoons Mick en Kevin, terwijl de dans voor rekening komt van twee kleindochters. Irish Folk op het hoogste niveau gebracht met passie en humor.

28 oktober 2007 -  16.00u  Colum Sands
Opgegroeid in de befaamde Sands Familie uit Noord Ierland is Colum van jongs af aan omringd geweest door Ierse folkmuziekanten en verhalenvertellers. Nadat hij samen met zijn broers en zus in de jaren zeventig doorbrak als The Sands Family, ontwikkelde Colum zich als soloartiest tot een uitmuntende singer-songwriter en onderhoudend entertainer. Inmiddels heeft hij al in meer dan dertig landen opgetreden en begint zijn eigen werk langzaamaan ook tot de traditie te behoren. Vele folkmuziekanten hebben dan ook songs van hem opgenomen, waaronder illustere namen als Andy Irvine, June Tabor en zelfs Brabants Gerard van Maasakkers.

18 november  -  16.00u  Sean Keane & Band
Zonder twijfel een van de meest opmerkelijke Ierse zangers van de laatste decennia. Sean Keane bezit een unieke stem en een fijne neus voor sterk songmateriaal. Met zijn interpretaties van hedendaagse folksongs heeft hij al een vracht aan prijzen in de wacht gesleept, waaronder tweemaal "performer of the year" in Ierland. Een artiest van dit kaliber staat normaal alleen in de grote theaters, maar toch is het gelukt hem naar de Fookhook te krijgen. Mis hem niet..

02 december 2007  -  16.00u  John Wright Band
Al jaren is hij een graag geziene gast van de Fookhook en telkens zorgt hij voor een volle zaal. Voor de vaste Fookhook-bezoekers behoeft hij dan ook geen enkele introductie. John Wright geniet in het circuit grote faam als vertolker van hedendaagse en traditionele songs uit de historie van de folk, blues, pop en country. Dat hij daarmee de harten van zijn publiek weet te raken wordt bewezen door de grote schare fans die hij in de wereld heeft opgebouwd.

6 januari 2008 - 16.00u  Sarah McQuaid
Haar rijke, diepe stemgeluid en briljante gitaarspel zijn de wapens waarmee Sarah McQuaid elk publiek voor zich weet in te nemen. Nadat ze tien jaar geleden op indrukwekkende wijze debuteerde met een album vol Ierse songs en tunes, pakt ze nu de draad weer op met een heruitgave van dit album, een uitgebreide tournee en een binnenkort te verschijnen album met Amerikaanse old-time muziek. Hartverwarmend mooi.

27 januari 2008  -  16.00u  The Queensberry Rules
Verfrissende energieke folkgroep uit de arbeiderswijken rond Stoke-on-Trent in Engeland. Een trio dat met bas, gitaar, mandoline, bouzouki, fiddle, percussie en harmonieuze samenzang een formidabel geluid neerzet. De veelal eigen songs leggen een sterk sociaal bewustzijn in de traditie van Dick Gaughan aan de dag, maar de humor is nooit ver weg. The Queensberry Rules staan garant voor een concert waar het plezier werkelijk vanaf spat.

10 februari 2008  -  16.00u  The Battlefield Band
Een instituut in de Schotse folk. Al bijna veertig jaar actief en nog steeds toeren ze met onverminderd succes de wereld rond. The Battlefield Band is traditioneel en modern tegelijk. Doedelzakken en fiddles naast synthesizers. Oude songs en tunes naast zelfgeschreven materiaal. Origineel lid Alan Reid naast nieuwe leden die nog niet geboren waren toen de band in 1969 begon. Een optreden om naar uit te zien.

02 maart 2008 -  16.00u  The Tannahill Weavers
The Tannies, zoals ze door hun fans wel genoemd worden, behoren sinds de jaren zeventig tot de top van de Schotse folkmuziek. De eigen, moderne interpretatie van de Schotse traditionele muziek en de introductie van de highland pipes in een folkgroep, ze waren de eerste band die dit succesvol deed, heeft ze een wereldwijde aanhang opgeleverd. Na The Battlefield Band opnieuw een legendarische groep uit de Schotse folkrevival van de jaren zeventig.

16 maart 2008  -  16.00u  Tom McConville (met Claire Mann & Aaron Jones)
Tom McConville is al vele jaren een van de toonaangevende traditionele violisten van de Britse eilanden. Door zijn unieke stijl en prachtige toon is hij een veelgevraagde sessiemuzikant. Daarnaast is Tom ook een geweldige zanger, die met zijn interpretaties van zowel traditionele als hedendaagse songs grote bewondering oogst bij publiek en collega-vocalisten. In de Fookhook zal Tom McConville vergezeld worden door de briljante Claire Mann (fiddle, fluit en zang) en gitarist Aaron Jones.

6 april 2008  -  16.00u  Carmina
De Engelse band Carmina legt met merendeels zelfgeschreven materiaal een verbinding tussen enerzijds traditionele en hedendaagse Keltische muziek en anderzijds jazz, rock en soul. De fusie van de verschillende muzikale achtergronden van de leden levert een krachtig, vernieuwend en tegelijkertijd zeer toegankelijk en betoverend groepsgeluid op. Carmina combineert op subtiele wijze traditionele instrumenten met saxofoons en synthesizer, maar de sterkste troef is de prachtige stem van Pippa Marland.

Alle optredens vinden plaats in Horecacentrum "De Sevewaeg", Markt 3, 5975 AM Sevenum
Tel. 077-4671345

Website: www.fookhook.nl.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..