Met een Irish Music & Dance Show opent The Doonan Family Band op zondag 7 oktober GUO-concertserie 07/08 in 't Boerderijtje Haaren.

Al ver voordat Michael Flatley met River Dance de Ierse dans populariseerde, stond The Doonan Family Band garant voor energieke en authentieke shows boordevol traditional Irish music & dance. Bovendien drukten de bandleden hun stempel op invloedrijke revivalgroepen als Hedgehog Pie, Jack the Lad en Bob Fox. Flatley pimpt zijn blitse giga-spektakelshows graag op met een indrukwekkend omvangrijke crew, verblindende showelementen, visueel aanlokkelijk uiterlijk vertoon en invloeden uit andere muziekgenres. The Doonan Family Band daarentegen houdt het in meerdere opzichten liever klein en leunt in haar benadering van muziek en dans liever aan tegen de rijkdom van haar Iers-Keltische oorsprong.

Het enthousiasme, de energie en de overtuiging waarmee de muzikanten en danseressen hun publiek bestoken zijn er niet minder om. Wat dat betreft is ook The Doonan Family Band een echte live-belevenis, maar dan anders. Mede daarom produceerden ze in hun lange bestaan nog maar twee cd's. En dat dan vooral om tegemoet te komen aan volhardende verzoeken van hun fans. De in 2002 overleden nestor John Doonan was jarenlang onbetwist wereldkampioen piccolo. Zijn zoons Mick (piccolo, dwarsfluit, whistles, uillean pipes, vocals) en Kevin (fiddle, vocals) en zijn kleindochters Frances en Sarah (Irish dance) houden de familieschat onverminderd hoog. Steun krijgen ze van Phil Murray (bas) en Stu Luckley (gitaar, vocals).

The Doonan Family Band is uniek, briljant en compleet in haar Irish tunes, songs, dance en ongebreidelde humor. In hun wervelende oor- en oogstrelende totaalshows leggen ze een speel- en dansplezier aan de dag dat niemand onberoerd laat. Niet voor niets noemen én Michael Flatley én The Dubliners The Doonan Family Band als hun onuitputtelijke inspiratiebron. Luister, kijk, proef, geniet, beleef, onderga en haak aan bij de Iers-Keltische muziek- en danscultuur in haar volste glorie.

Info & reserveringen
De organisatie van de GUO-concertseries in 't Boerderijtje is in handen van Groeten Uit Oisterwijk. GUO maakt geluidsopnames van al haar concerten en brengt hiervan na seizoen 07/08 in eigen beheer een live-compilatie-cd uit in beperkte oplage van 500 exemplaren. Liefhebbers kunnen dit collectors item nu al reserveren via de GUO-website. Om teleurstelling ter plekke aan de kassa te voorkomen, raadt GUO aan om tijdig te reserveren via haar website of GUO-concertbrochure 07/08. Voor meer info (geen ticketreserveringen!): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of GUO-foon: 013 - 5210175.

Zondag 7 oktober 2007, The Doonan Family Band in 't Boerderijtje aan de Oisterwijksedreef tussen Oisterwijk en Haaren. Het concert van deze in Engeland residerende muzikale familie en vriendenclub van Ierse komaf begint om 20.30 uur. Kassa en zaal openen rond 20.00 uur.  

Seizoensoverzicht en reserveringen: www.do.nl/guo.