Op 7 oktober a.s. gaat FolkClub Brielle weer van start met haar zondagprogramma. Goesting bijt het spits af, in november en december volgen Mind the Midgie en Kelpie.

FC-Brielle verwacht dat het komende seizoen minstens even succesvol zal verlopen als het vorige. De organisatoren van de folkmiddagen hebben weer een hoogstaand en afwisselend programma weten samen te stellen.

FC-Brielle trapt af met de formatie Goesting. Goesting ontstond in 2003, in een bruine Amsterdamse nachtkroeg. Drummer Daniël, contrabassist Arno en zanger-gitarist Ewoud zaten te bomen over hun ideale band. Het moest klinken als "The Band". Grenzeloos in stijl, intuïtief qua samenspel, een band die vanuit een folkbasis alle extremen aankan. En bovenal: goede liedjes. Met de komst van Violen Paultje en gitarist Thomas werd Goesting pas echt Goesting. In de zomer van 2006 trok de groep naar het eiland Tiengemeten om in de schuur van een vervallen boerderij haar debuutplaat op te nemen. Muziekkrant OOR schreef onlangs over deze Cd: "Goesting hoort, dankzij deze knappe Cd, minstens één keer op een groot folkfestival als Dranouter te spelen. Het resultaat van de Tiengemeten Sessies is even ouderwets als modern, van alle tijden dus. Omdat er naast veel tradities ook veel improvisatie, rock, jazz, country, humor en liefde uit de veertien knappe composities spreekt."

Het optreden van Goesting vindt plaats op zondag 7 oktober in de thuisbasis van FolkClub Brielle, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Om 14.30 uur start het Huisorkest van FC-Brielle met een korte warming-up. Om 15.00 uur is het de beurt aan Goesting.

Op zondag 4 november komt de groep Mind the Midgie naar Brielle. De band is binnen de Ierse muziek een aparte eend in de bijt, omdat hun instrumentatie afwijkt van de gangbare bezetting. De basklarinet en de mooie stem van hun zangeres zijn kenmerkend voor hun geluid. Vrijdag 7 december is een datum om te reserveren. Op die dag organiseert FC-Brielle een luisterconcert in De Sjoel met Kelpie. De bekendste muzikant van dit duo is gitarist Ian Melrose. Hij speelde lange tijd bij Clannad.

Zondag 7 oktober 2007, Goesting, Café ‘t Kont van het Paard, Kaatsbaan 1-3, Brielle. Aanvang 14:30 uur. Kaarten voor het concert van Goesting zijn te verkrijgen bij boekhandel "Hoofdstuk EEN", Nobelstraat 16 te Brielle, maar ook bij de ingang. Reserveren kan ook telefonisch (0181-414243 / 0181-661061) of via de website. De entreeprijs bedraagt 8 euro, inclusief de eerste consumptie.
 
Op www.fc-brielle.nl is alle informatie over FolkClub Brielle te vinden.