Zaterdag 13 oktober staan Rachel Harrington en The South Austin Jug Band in Cultureel Podium Roepaen Ottersum.

South Austin Jug Band
Afgelopen zaterdag 30 september is de tweede tour door de Lage Landen van de SOUTH AUSTIN JUG BAND van start gegaan, in een uitverkocht Razzmatazz. Ze hebben hun nieuwe cd mee, een wereldwijde primeur: Strange Invitation. En het is nog een gelimiteerde en genummerde persing ook.
 
De South Austin Jug Band is al drie jaar op rij verkozen tot beste Bluegrass Band tijdens de Austin Music Awards. Om dat te vieren werd 12 april dit jaar uitgeroepen tot "South Austin Jug Band Day" door de burgermeester van Austin, Texas. En dat terwijl ze eigenlijk niet eens een pure bluegrass band zijn. Ze maken een aanstekelijke mix van bluegrass en (semi)akoestische country-folk en zelfs een vleugje Hot Club Jazz. Hun inspiratie komt van old-timers als Bill Monroe, Bob Wills, Walter Hyatt, Ernest Tubb, en meer recent van Wilco en Beck. Maar ze hebben ook liedjes van Jerry Garcia, Townes Van Zandt en Jimi Hendrix onder handen genomen.

Zondag 14 oktober zijn ze op TV te zien bij Vrije Geluiden, 10.30 uur op nederland 1. De herhaling is op zaterdag 20 oktober, om 09.05 uur en ook nog op Cultura. Ze zijn donderdag 04 oktober om ca. 18:00 bij Desmet Live, zie www.desmetlive.nl.
 
Rachel Harrington
Huppelend op de nauwe grens van folk, country en blues maakt de Amerikaanse zangeres Rachel Harrington een melancholisch droomdebuut met de  'The Bootlegger's daughter'. Ze bereikte daarmee een 1e plaats op de euro americana charts. Voor de liefhebbers van Gillian Welch en Diana Jones. Rachel Harrington komt voor 2 optredens naar Nederland: Roepaen en maandag 15 oktober in cafe de Zotte Heerlen. Op 14 oktober staat ze om 16:00 uur in Pebbles in Hamont-Achel (B), entree gratis.

Zaterdag 13 oktober 2007, Rachel Harrington en South Austin Jug Band, Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9 te Ottersum.

Zie ook: www.cultureelpodium.nl.