Blue Dew speelt op 6 oktober The Long Journey Home in het Thuistheater van Cor Sellenrode in Borne, daarvoor wordt het hele huis leeggesleept.

Twee weken geleden stond Blue Dew nog voor een publiek van 700 personen in het Bostheater Ommen. In Borne is slechts plek voor 75, nadat het hele huis is leeggesleept om er een heus theater van te maken. De voorstelling is nagenoeg uitverkocht.

Cor Sellenrode is de man achter het landelijke 'Vertel eens...', een magazine dat aandacht besteedt aan alles wat met verhalen te maken heeft. In september bracht Vertel eens... een speciaal themanummer uit over vertellen en muziek. Geen onverklaarbare gebeurtenis want Cor Sellenrode is een groot liefhebber van verhalen en muziek, helemaal als beide hand in hand gaan. Cor bouwt samen met zijn vrouw Jaqueline dan ook met enige regelmaat en enthousiasme het huis om tot een heus theater, 6 oktober voor het optreden van Blue Dew, de folkband die verhalen combineert met Ierse muziek en bluegrass. Om plek te kunnen bieden aan al het publiek wordt de huiskamer echt helemaal leeggesleept. Cor en Jaqueline hebben een vrachtauto gehuurd waarin al hun meubilair voor het aankomende weekend wordt opgeslagen. En wie denkt dat de interne verbouwing voldoende ruimte oplevert heeft het mis,  in de tuin wordt 6 oktober ook nog een grote tent geplaatst voor wie na het optreden nog even gezellig na wil praten. Er zal een oude, geheel in Ierse stijl, op turf gestookte kachel branden voor als het wat frisjes mocht worden.

The Long Journey Home
Blue Dew neemt in het theaterprogramma ‘The Long Journey Home' het publiek mee naar het Ierse dorpje Kilkelly in het jaar 1860. Blue Dew vertelt het ontroerende verhaal van de familie Jones, een familie waarvan de oudste zoon, John Jones, emigreert naar Amerika. Een familie die een bestaan leeft zonder te weten dat hun leven zo typerend is voor de tijd waarin miljoenen Ieren hun door honger, ziekte en uitbuiting geteisterde land verlaten. Blue Dew speelt in The Long Journey Home Ierse ballades, tunes en bluegrasstraditionals, terwijl op een scherm sfeervolle beelden worden vertoond van Ierse landschappen, muzikanten, families en de vestiging van de Ieren in Amerika.

Zaterdag 6 oktober 2007, Blue Dew, Thuistheater Cor Sellenrode, Stroom Eschlaan 28, Borne
Entree: € 10,-. Aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop tel: 074-2780675  

Meer informatie: www.bluedew.nl.