Vanaf 9 oktober is Dale Watson voor enkele concerten in Nederland, zijn support-act is Claude Diamond.

Dale Watson is een onbetwiste grootheid in de Real Deal Country. Zowel bij de pers als bij de liefhebbers van echte country is hij terecht een van de meest geliefde artiesten. Dat hij zich regelmatig afzet tegen het vele plastic van Nashville heeft niet altijd in zijn voordeel gewerkt maar door de jaren heen heeft zijn oprechte muziek, waarin hij de bewondering voor zijn grote voorbeelden als Johnny Cash en Merle Haggard nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, respect afgedwongen bij vriend en vijand.

Naast demo werk van de Little Darlin Sessions is recentelijk zijn CD From the Cradle to the Grave uitgekomen en overal enthousiast onthaald. Hoewel Dale zich had voorgenomen om zich zo weinig mogelijk te laten beïnvloeden toen deze CD in de oude mountain cabin van Johnny Cash werd opgenomen bleek de geest van de oude meester toch te sterk aanwezig. Een schitterend album met een zelfs voor Dale Watson ongekende diepgang was het resultaat. En om de lijn nog meer door te trekken zal Dale deze tournee optreden in de door Cash gehanteerde Tennessee Three vorm. Dat meestergitarist Red Volkaert vrij heeft gekregen van Merle Haggard voor deze tour is natuurlijk een fantastische bonus voor de fans. Website: www.dalewatson.com.

Tourdata oktober 2007:
Di. 09 Amsterdam - Paradiso * www.paradiso.nl
Wo.10 Oss - Het Oude Theater * www.myspace.com/musiccluboss
Di.11 Deventer - Burgerweeshuis * www.burgerweeshuis.nl
Vr.12 Delft - Stars & Bars * www.stars-bars.nl
Za.13 Klaaswaal - Newland * www.newland.nl
Zo.14 Helmond - Muziekcafé www.muziekcafe-helmond.com

*SUPPORT CLAUDE DIAMOND

Van Claude Diamond verschenen vorig jaar twee platen, maar dan wel samen op één CD. Uniek hieraan is dat het zijn eerste en tweede CD waren die hij uitbracht op respectievelijk 65- en 67- jarige leeftijd! Prachtige beschouwende liedjes in vertrouwde countrysfeer die vaak, en niet ten onrechte, wordt vergeleken met John Prine en Guy Clark. Website: www.vettsetmusic.com.