Aanstaande vrijdag, 12 oktober, is de 3de editie van de World folk Night in theater De Schalm in Veldhoven. Inner Strength, Eaden, Lirio en Squander Squad treden op.

Het persbericht luidt:
Drie maal is scheepsrecht! Na twee succesvolle eerdere versies wordt met deze derde World Folk Night een traditie neergezet in theater de Schalm in Veldhoven. Net als de voorgaande jaren is initiatiefnemer Inner Strength er weer in geslaagd om een verrassend aangename mix neer te zetten met veel facetten van de wereld van de Folk. Deze avond wordt u dan ook ondergedompeld in de wereld van Inner Strength, van Eaden en van Lirio. In de pauzes zorgt Squander Squad in de foyer voor een heerlijk Iers kroegsfeertje.

Inner Strength: drie mooie dames, vergezeld door vier stoere heren, die je nu eens kippenvel bezorgen, en je dan weer doen dansen. Een zangeres die soms gothic sferen oproept, terwijl de viool je doet vermoeden dat je tussen de zigeuners zit. De soms warme, dan weer ijle klanken van een fluit kent haar opponenten in de bas en didge die de aardse diepte zoeken. Dan klinkt er een Ierse bouzouki op een opzwepende drum met een nog wilder didgeridoo ritme.   

Eaden staat voor bloedmooie songs en opzwepende dansmuziek met een Keltische sfeer. En een zangeres die je raakt met haar indrukwekkende, warme, en soms engelachtige stem. Eaden is het beste van folk, wereldmuziek en rootsmuziek. Eaden is de band van Roland Verstappen, die bekend is geworden met zijn hit "Zij is een wonder" en als gitarist van Gerard van Maasakkers.   

Lirio zijn vier jonge muzikanten die eigenwijs met Franse, Vlaamse en Nederlandse dansmelodieën aan de haal gaan en een jazzy, energieke en swingende draai geven aan traditionele muziek. De basis voor Lirio's arrangementen is altijd de dans, wat Lirio er echter niet van weerhoudt om de ritmische en harmonische mogelijkheden vrolijk en grondig te onderzoeken waardoor invloeden uit de pop- en wereldmuziek wél altijd op de loer liggen. Lirio is één van de, of misschien wel gewoon dé beste bal-folk band van Nederland. De Schalm heeft een vlakke zaal, dus genoeg ruimte om op de opzwepende klanken van Lirio lekker mee te dansen. Bal-folk is echt niet moeilijk maar wel erg leuk om te doen! En als je toch niet wilt dansen, dan kun je genieten van zowel een goeie band met lekkere muziek en een zaal vol dansers! Wanneer maak je dat nou mee in een theater!
 
Squander Squad brengt folk met invloeden uit rock, pop, jazz en klezmer. Of anders gezegd: feestmuziek met een serieus randje. Daarnaast hebben de muzikanten van Squander Squad één gemeenschappelijke deler: ze spelen allemaal in de zeulband De Verbrasband. Dit moet garant staan voor een heerlijk sfeertje!   

Deze bijzondere vrijdagavond begint om klokslag 20:15 en zal met de vier bands duren tot na middernacht. De benedenzaal is ingericht als een gezellige huiskamer en biedt voldoende ruimte om lekker te dansen, terwijl voor het luisterpubliek de boventribune is geopend.

Tijdschema:
20:15 - 21:15 Inner Strength
21:15 - 21:45 Squander Squad
21:45 - 22:45 Eaden
22:45 - 23:15 Squander Squad
23:15 - 00:15 Balfolk met Lirio

Vrijdag 12 Oktober 2007, World Folk Night, Theater de Schalm, Veldhoven
Entree: € 14,00 (pashouders €12,00), aanvang 20:15 uur.

Meer informatie: www.folknight.nl en www.deschalm.com.