Op zondag 14 oktober presenteert het Hoeksche Waardse Folktrio Zagiacc hun derde  cd, genaamd Zagiacc 3  -  traditionals in De Lindenhoeve (Steenenstraat 24) in Oud-Beijerland.

De zaal gaat open om 14.00 uur en het concert begint om 14.15 uur. De toegang is gratis. Rond 16.15 uur is het concert afgelopen.

Folktrio Zagiacc brengt deze middag de muziek van hun nieuwe cd ten gehore. Het optreden vindt plaats in de grote zaal en in de pauze is er tijd voor een drankje aan de bar. De muzikanten zullen bij ieder lied iets over de inhoud en de achtergrond ervan vertellen.

Het trio  wordt gevormd door: Martine Slangen uit ‘s-Gravendeel (zang), Ries Kooijman uit Numansdorp (gitaar en zang) en Frans de Vos uit Oud-Beijerland (accordeon en zang).

Zagiacc ontstond 14 jaar geleden. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Europese, traditionele volksmuziek. De combinatie van zang, gitaar en accordeon vormt een perfecte basis voor dit soort muziek. Op de cd staan 18 traditionals. De muziek is afkomstig uit Engeland, Ierland, Nederland, België, Hongarije en Macedonië. Ook staan er nog twee Jiddische liederen op. Deze traditionals zijn vaak generaties geleden ontstaan. Een aantal is zelfs al eeuwen oud. Zagiacc weet echter door nieuwe arrangementen een geheel eigen kleur aan de muziek te geven. De bandleden hebben hier veel plezier in en selecteren dan ook alleen traditionals die zij mooi vinden en die hen raken.

Voor meer informatie www.zagiacc.nl.