Op zaterdag 20 oktober komt Maurice Dickson naar De Oude Remise in Bad Nieuweschans.

Maurice Dickson verpersoonlijkt in veel opzichten het beeld dat van Ierse muzikanten bestaat: niet al te groot, rossig haar, humoristisch en, in de beste traditie van Ierse muzikanten, altijd op reis langs de wereldpodia.

Dickson begon zijn muzikale loopbaan in de rock 'n roll - het is dan 1979 en hij is nog maar krap 16 jaar oud. Na een paar jaar vertrok hij uit Noord Ierland, met niet veel meer dan een gitaar, een slaapzak en 75 pond. Ruim vier jaar trok hij door Noord Afrika en Europa en leerde onderweg de "tips & tricks" voor de rondreizende muzikant. Hij speelde in obscure kroegen en op festivals vooral rock 'n roll en rhytm'n blues maar voelde zich meer en meer aangetrokken tot de akoestische muziek. Hij vond zichzelf opnieuw uit, zoals hij dat zelf zegt, halverwege de jaren negentig. Hij ontwikkelde een manier van gitaarspelen, die samen met zijn krachtige teksten zijn handelsmerk werd. Inmiddels is hij zelfverzekerd genoeg om muziek te componeren die geen woorden meer nodig hebben. "Road to Basra" bijvoorbeeld, een prachtige compositie die alle gevoelens vertaald van en over de Britse soldaten die naar Basra in Irak vertrokken.

Dickson's muziek wordt voor het gemak gerubriceerd als "folk", maar is veel meer dan dat. Het is blues, roots, folk, rock net zo goed als klassiek en pop. Maurice Dickson is zo'n virtuoze perfectionist die langzamerhand tot een legende wordt. Met ongelooflijk mooie muziek, schitterend gitaarspel en bijzonder voetenwerk.

Met een nieuwe cd keert hij voor een korte tournee door vooral Duitsland en Denemarken op 20 oktober terug naar het podium van De Oude Remise in Bad Nieuweschans.

20 oktober 2007. Aanvang 20.30 uur
Meer weten over dit concert? Kijk op www.artiesten.deouderemise.nl/artiestenarchief.html.
Meer weten over Maurice Dickson? Kijk op zijn website www.mauricedickson.com.