Negen jaar zitten ze nu op zalencentrum De Tibbe in Sappemeer. Nog vol ideeën ook, Tom en Lidy Kanter. Het cafégedeelte wordt binnenkort verbouwd en ze gaan meer muzikanten gelegenheid geven om op te treden, te beginnen met Machair op 21 oktober.


Ik ben liefhebber van muziek zegt Tom en hij zet een funky CD op. Ik loop nergens voor weg.
Met het springfestival (basis de muziekbroers Freij) hebben ze al een aantal jaren een fantastische muziekavond in het voorjaar. Dan spelen er 4 bands. 2 in het cafégedeelte (blues en folk) en de meer amusements (dans) bands spelen in de grote zaal. Met dat gegeven willen ze verder. Er wordt niet voor één genre muziek gekozen, maar voor elk wat wils. In september zijn ze begonnen met de Rock & Roll formatie Goodness Gracious.

Elke derde zondagmiddag van de maand staat om 16.00 uur een optreden gepland. Zondag 21 oktober zal de Ierse Folkformatie Machair Ierse Folk spelen. Dat wordt een heerlijke luistermiddag. Machair Ierse Folk is trouwens de folkband die ook tijdens het springfestival optreedt.

Voor de programmering wordt samengewerkt met Fred Kerdijk, muzikant/drumleraar uit Sappemeer. Recent is ook Jan Hesseling uit Hellum ingeschakeld. Hij heeft in de gemeente Slochteren zijn sporen verdiend als het gaat om het organiseren van muziekactiviteiten. Begin september stond hij aan de basis van een muziekmiddag met op 22 locaties muzikanten. Jan heeft bovendien een groot Emailbestand van liefhebbers en muzikanten.

Tot het eind van het jaar is de planning rond. Op 21 oktober speelt dus Machair, op 18 november de Eagles Revival Band en op 16 december komt Jan Ottens, de zanger van het levenslied de tent op de kop zetten. Alle drie optredens zijn gratis toegankelijk.

Voor het vervolg gaat Jan ook meedenken. Ja, mijmert Tom: volgend jaar zitten we 10 jaar op de Tibbe. Het zou toch fantastisch zijn om dat 2de lustrum luister bij te zetten met een supermuziekfeest. Dat passen we vast in in ons programma.

21 oktober 2007, Machair Ierse Folk in zalencentrum De Tibbe in Sappemeer. Aanvang 16:00 uur, toegang gratis.