Vrijdag 19 oktober speelt de Amerikaanse singer-songwriter David Rovics in Heerlen zijn Songs of Social Significance.

In de nieuwe Triskell Folkclub, die maandelijks een optreden organiseert in "de Bijsluiter" , onderdeel van het bekende Heerlense café Bijsmans, vindt als openingsconcert van het 2007-2008 seizoen op vrijdag 19 oktober al meteen een spraakmakend concert plaats met de Amerikaanse protestzanger DAVID ROVICS.
Voor een drietal concerten (waaronder Heerlen) onderbreekt Rovics zijn Scandinavische tournee en de Triskell Folkclub is dan ook zeer verheugd en trots om met een dergelijk muzikaal fenomeen het seizoen te kunnen openen.

David Rovics is een singer-songwriter die sinds jaren rondtourt met zijn sociaal kritische liederen, onder de noemer "songs of social significance".
Hij wordt de muzikale stem van de hedendaagse progressieve beweging in Amerika genoemd. Een titel, die zeker op hem van toepassing is, is "de muzikale versie van Democracy Now". Sinds het midden van de jaren 90 trekt David Rovics door de wereld rond en speelt jaarlijks honderden optredens in Noord Amerika, Europa, Latijns Amerika, het Midden Oosten en Japan. Zijn liederen worden over de hele wereld door de nationale radio's gespeeld als uitdrukking van een "ander" Amerikaans geluid. Waar een kritische benadering van sociale misstanden muzikaal verwoord moet worden, wordt David Rovics door bekende activisten over de hele wereld gevraagd om de boodschap kracht bij te zetten. De lijst van groten der aarde waar David Rovics mee gewerkt heeft op muzikaal en sociaal-politiek terrein is absoluut imposant te noemen.

Zijn muziek is veelal als MP3-files te downloaden via zijn eigen website: www.davidrovics.com.
Maar het meest belangrijke: hij is een fantastische perfomer. Hij brengt zijn publiek aan het lachen en aan het huilen. Hij maakt de revolutie onweerstaanbaar.
In zijn eigen woorden: "ik geloof dat muziek meer dan een vlucht of uitweg kan zijn. Natuurlijk kan het daarvoor dienen maar het kan ook, om met Bertoldt Brecht te spreken, werken als een voorhamer. Het kan aan de ene kant dienen als een hulpmiddel om iets te verkopen, aan de andere kant kan het ook dienen als munitie, nodig om een sociale beweging te op te bouwen en te onderhouden."

Vrijdag 19 oktober 2007, David Rovics in de Bijsluiter, Café Bijsmans te Heerlen.