Komend weekend zijn er weer 5 bijzondere optredens oproepaen in Ottersum. Vrijdag 19 oktober zijn de Amerikaanse band The Rainravens en het Schotse Hobotalk te gast. Op zondag 21 oktober zijn Alex Roeka & Band, Wendy McNeill en Krista Detor op Roepaen.

De Schotse groep Hobotalk charmeert met zachtmoedige, grotendeels akoestisch ingeblikte songs die beurtelings herinneren aan vader en zoon Buckley, Tim Hardin, David Crosby en America. De goede verstaander weet zodoende genoeg: een prettig gevoel van weemoedigheid overheerst inderdaad vrijwel constant in de voortdurend tussen pop, folk en hier en daar zelfs even Americana twijfelende, bijna schoorvoetend in je onderbewustzijn binnen sijpelende liedjes.

Het is een flink aantal jaren stil geweest rond de Rainravens uit Austin, maar met Garden Rocket is Rainravens anno 2007 helemaal terug. De band rond songwriter Andy van Dyke blijkt het nog niet verleerd en weet ons nog altijd te vermaken met zonnige alt-country, doorleefde Texas-folk en pittige rootsrock in de stijl van de Jayhawks.

Op zondag 21 oktober een bomvol programma. Alex Roeka wordt een singer-songwriter, troubadour of verre erfgenaam van Ramses Shaffy, Jacques Brel of Bob Dylan genoemd. Feit is dat Alex Roeka prachtige muziek maakt over de zelfkant van het leven, die hij meerdere malen aan den lijve ondervond. In zijn vijfde programma ‘Hadeskade' speelt hij met zijn veelgeprezen band prachtige liedjes - naast hilarische verhalen en gevoelige mijmeringen - over liefde, verlangen, het verglijden van tijd, melancholie én levenslust.Alex Roeka komt met band naar de ‘nightclub'van Roepaen. Na Roeka een bijzonder dubbelprogramma in de kapel. De Canadese zangeres Wendy McNeill speelt folk noir en bezorgt je kippenvel met haar innemende liedjes en fraaie teksten Ze komt naar Roepaen met Andreas Nordell, haar vaste bassist. De Amerikaanse zangeres Krista Detor, die net de prachtige cd ‘Cover their Eyes' uitbracht heeft een zeer eigen stijl. Bijzondere sfeervolle liedjes met een prachtige stem die doet denken aan Laura Nyro en Leonard Cohen.  Ze begeleidt zichzelf op de vleugel en wordt begeleid op gitaar.

Vrijdag 19 oktober 2007: The Rainravens en Hobotalk
Zondag 21 oktober 2007: Alex Roeka & Band, Wendy McNeill en Krista Detor
Plaats: Cultureel Podium Roepaen, Kleefseweg 9 Ottersum.

Voor meer informatie en reserveringen www.cultureelpodium.nl.