Singer-songwriter Vic Chesnutt speelt op 25 november een eenmalige clubshow in Nederland. Die vindt plaats in De Effenaar in Eindhoven.

De loftrompet wordt momenteel veelvuldig en hard gestoken over singer-songwriter Vic Chesnutt. Samen met leden van Godspeed You Black Emperor, A Silver Mt. Zion en Fugazi maakte hij met North Star Deserter een wereldplaat waarop hij wonderschone stappen richting postrock zet. Op zondag 25 november komt Vic Chesnutt samen met een allstar cast naar de Effenaar in Eindhoven voor een eenmalige clubshow in Nederland! De voorverkoop voor dit concert is reeds gestart.   

Chesnutt wordt gezien als één van de meest bijzondere songwriters van het moment. Een paar kleine wetenswaardigheden om dit te onderstrepen: REM's Michael Stipe is megafan en produceerde ook de twee eerste albums van Chesnutt. Daarnaast kwam er halverwege jaren negentig een heus tribute-album uit voor Vic Chesnutt waarop niet de minsten der aarde songs van de nu 41-jarige deels verlamde muzikant coverden. We noemen REM, The Smashing Pumpkins, Live, Madonna en Garbage! Maar hoe mooi die covers ook uitpakten, de naar alternatieve urbanfolk neigende songs van Chesnutt, klinken nog het meest puur in de uitvoeringen van de man zelf.
In de Effenaar komt Chesnutt langs voor zijn enige Nederlandse clubshow die in het kader staat van zijn nieuwe album en absolute meesterwerk 'North Star Deserter'. Op deze prachtplaat breidt hij, mede dankzij de bijdrages van een ware allstar cast (die grotendeels meekomt naar de Effenaar!) zijn capaciteiten op wonderbaarlijke manier uit richting postrock. De plaat is verschenen bij het befaamde Constellation Records, bij postrock-ingewijden uiteraard bekend van de releases van bands als Godspeed You! black Emperor, A Silver Mt. Zion en Do Make Say Think.

Op het album spelen zoals gezegd een aantal grootheden uit de postrock mee, waarvan een groot deel aanwezig zal zijn bij het concert in de Effenaar. Alle zeven leden van Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band, Guy Picciotto (Fugazi), Chad Jones & Nadia Moss (Frankie Sparo), Eric Craven & Genevieve Heistek (Hangedup), Bruce Cawdron (Godspeed You! Black Emperor, Esmerine) and T. Griffin (The Quavers) deden hun duit in het zakje om van 'North Star Deserter' een van de mooiste platen van het jaar te maken. Intens, melancholiek, meeslepend en avontuurlijk! "Om te huilen zo mooi", schrijft Kindamuzik bijvoorbeeld over het album. "Vic Chesnutt is enig in zijn soort", meent OOR. En fileunder.nl rept dat we hier toch écht te maken hebben met de plaat van het jaar! Oké, warme aanraders hebben we wel vaker, maar beschouw dit concert gerust als een gloeiend hete aanrader!

Zondag 25 november 2007, Vic Chesnutt feat. A Silver Mount Zion , Kleine Zaal Effenaar, Eindhoven. Aanvang 21:00, entree € 12,50
Voorverkoop reeds gestart bij de bekende voorverkoopadressen

Zie ook: www.effenaar.nl.