Cultuurpodium de Speelplaats presenteert de Vlaamse 6-mans formatie Berline met hun programma Stuurloos aan Wal in Belfeld

Stichting Cultuurpodium De Speelplaats programmeert cultuur in de ruimste zin van het woord. Middels kleinschalige activiteiten wordt muziek en theaterkunst onder de aandacht van een breed publiek gebracht. De Speelplaats brengt als het ware het podium naar de mensen toe. Op Zaterdag 27 oktober presenteren ze weer een uniek concert. Ditmaal wordt, in het sfeervolle Café Den Herberg in Belfeld, de bühne vrijgemaakt voor Berline.

Berline trekt rond in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk met eigen Nederlandstalige en Franstalige nummers in vele stijlen, wars van alle conventies. In Nederland waren ze o.a. te zien op het Oerol Festival op Terschelling, in Belgie een vaak optredende act op zeer veel festivals. Ze zijn actueel, grappig, poëtisch, en hebben een  folky, bluesy, en country klankkleur. Resultaat is een zwierig geheel dat optrekt naar een finale in vijf versnellingen. In alle voorstellingen brengt Berline een mix van eigen liedjes en verhalen.

Deze Vlaamse zesmansformatie Berline is zwierig en spankelend. De zeer professionele cast bespeelt een veelheid aan instrumenten: gitaar, percussie, viool, mondharmonica, banjo, mandoline, saxofoon. Oprichter, verteller, schrijver en gitarist Roland Bergeys behaalde diverse literaire prijzen in Vlaanderen en speelt/speelde in diverse succesvolle bands zoals de folkformatie Uitgelezen gezelschap en Carlito's bluesband.

berline
Berline

Het programma deze avond heet : Stuurloos aan Wal.....

De rosse buurt, gevat in Nederlandstalige en Franstalige blues, swing en folk. Stuurloos aan wal gaat over de zeerot, de hoerenloper, de bootvluchteling, de barman, de taxichauffeur en de hoertjes. Elk van hen is door de vangarmen van de haven opgeslorpt en toch leven ze volop! Met fotoprojecties 'uit het leven' van Jean-Marie Impens.

Datum: Zaterdag 27 Oktober
De aanvang is 20.30 uur
Kaarten kosten 10 euro. Reservering gewenst
Kaarten te Koop bij "den Herberg"    
Rijksweg Noord 2a (Ingang marktzijde)
5951 AE Belfeld
T +31(0) 77 474 82 14
M +31(0) 620199862
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.den-herberg.eu

Reserveringen bij: Frank Schatorjé, 077-3735338.