Aanstaande zondag, 28 oktober is er een dubbelconcert op Roepaen met wereld/soulmuziek van Netsayi en pittige tex-mex van Paricia Vonne


Netsayi
Londense hipheid ontmoet Zimbabwaanse traditie. Een jonge hippe zangeres uit Londen die een lied over eenzaamheid speelt op de mbira (duimxylofoon) en daarna met haar warme stem de perfecte popsong zingt, dat is Netsayi. Ze werd in Engeland geboren maar groeide op in haar vaderland Zimbabwe. Op haar debuutalbum Chimuremga Soul laat zij een waaier aan invloeden zien: van de traditionele mbira-muziek tot soul, pop en folk. De songteksten gaan - in het Shona en in het Engels - over serieuze onderwerpen als uitbuiting en Aids, maar natuurlijk ook gewoon over mannen en de lente. Met haar band trad ze ook op met succes op het Amsterdam Roots Festival en het Oerol festival.

De pers: ‘Een plaat waarop traditionele Afrikaanse muziek naadloos wordt samengesmeed met talloze andere genres. Chimurenga Soul is een plaat die opvalt door goede popliedjes en die uitblinkt door haar warmbloedigheid. Een plaat die je onmiddellijk weet te grijpen en voorlopig niets wil weten van los laten. Een plaat ook die zowel liefhebbers van world als liefehbbers van westerse popmuziek zeer zal aanspreken. Netsayi overstijgt op haar debuut de genres en doet dit bovendien op buitengewoon imponerende wijze.
De Volkskrant gaf het maximaal aantal sterren voor haar cd 'Chimurenga soul'.

Patricia Vonne & Band
Ze werd geboren in San Antonio, Texas, en deed haar ervaring als muzikant voornamelijk op New York. De invloeden die ze uit deze metropool meebracht nadat ze was teruggekeerd naar Texas, maakt dat ze een stevige mix brengt van Tex-Mex, Rock en Country. Elementen uit haar muzikale Texaans-Mexicaanse achtergrond mixt Patricia Vonne moeiteloos en op natuurlijke wijze met zowel rock, country, blues als de corridas en rancheras uit het Mexicaanse erfgoed. Dat leverde haar muziek de term "ranchera-rock" op in het blad Texas Music Magazine die haar eigentijdse roots-rock beschreef als krachtig, zwoel, subtiel, bijzonder aangenaam en altijd boeiend. In september 2007 verschijnt haar nieuwe cd Firebird.

De pers: "A Tex -Mex spitfire with a rock 'n' roll heart, this San Antonio native plays a border-crossing, bilingual mix of flamenco flamboyance and down -in-the-mud exuberance that's a Lone Star original."
Website: www.patriciavonne.com.
 
Zondag 28 oktober 2007, Cultureel Podium Roepaen te Ottersum
Netsayi: Aanvang 14.30 uur, entree € 12,-.
Patricia Vonne: Aanvang 17.00 uur, entree € 10,-.
 
Voor meer informatie en reserveringen: www.cultureelpodium.nl.