Op dinsdag 6 november is singer-songwriter Peter Mulvey te gast bij Folk in de Wâlden in Oentsjerk.

Dat de Amerikaanse singer-songwriter Peter Mulvey een geëngageerd artiest is blijkt wel uit het feit dat hij zijn laatste toer in Amerika per fiets deed. Vanuit zijn woonplaats Milwaukee peddelde Mulvey met zijn gitaar op een fietskar naar het 80 kilometer verderop gelegen Fort Atkinson en van daaruit naar alle andere boekingen. In totaal fietste Mulvey 480 kilometer. 'Ik ben artiest, geen sportman, maar misschien zet het mensen aan ook eens een paar keer per week naar hun werk te fietsen'.

Stania State in Oenstjerk is wel erg veel pedaalslagen verwijderd van Milwaukee, bovendien is een uitgeruste Mulvey beter in staat een uitstekend concert te geven. Mulvey begon in de jaren negentig als zelfverklaarde 'city kid'. Hij zong in bandjes en studeerde theater. Hij trok naar Ierland en speelde op straat. Terug in de U.S. kwam hij terecht in Boston. Via straat- en subway-optredens en met al vier cd' s op zijn naam tekende hij bij het onafhankelijke label 'Signature Sounds'. In 2000 verscheen daar z'n vijfde cd The trouble with poets. In 2003 trad hij op met Kris Delmhorst en maatje Jeffrey Foucault (vorig jaar nog met Caroline Herring op Folk in de Wâlden) in de groep Redbird. Zijn meest recente en negende album 'Knuckleball Suite' is van grote klasse en is een goede weerslag van zijn mogelijkheden. Dat hij gaat behoren tot de grote Amerikaanse singer songwriters staat vast. Zijn sterke bluesy songs en zijn warme, en doorleefde stem maken hem tot een welkome gast op internationale podia van Anchorage tot Ierland, nu dus ook op Stania State.
 
Datum: dinsdag 6 november 2007
Aanvang: 20.30 uur (zaal open om 20.00 uur)
Locatie: landgoed Stania State, Rengersweg in Oentsjerk
entree: € 12,-
reserveringen: 058-2125690/2562736 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..