De Eindhovense folkband Matzko blijft het goed doen bij talentenjachten. Afgelopen zaterdag (5/2) waren ze weer de beste bij een van de voorrondes van The BeachBattle in het Haags Pop Centrum (HPC) in Den Haag.

Het was alweer de negende voorronde van dit toernooi, dit keer met vier bands met vier verschillende stijlen. Chillburn (uit Tilburg) werd tweede maar de winnaar werd Matzko. Jury en publiek waren eensgezind. Matzko gaat daarmee door naar de volgende ronde van The BeachBattle.
Op de site www.beachbattle.com schrijft recensent Ronald over Matzko het volgende:

...Matzko is Powerfolk van niveau, gebracht met een zichtbare dosis podiumervaring. De zanger brak al bij het derde akkoord een snaar....alleen een grote glimlach...dat lossen we zo wel op! Op blote voten op het podium..dan moet je wel erg relaxed zijn..
Het is dat uitgebreid werd aangekondigd dat het voor de violist de vuurdoop was, daar was niets van de horen. Deze band, vooral de zangeres (tevens gitaar, fluit en dwarsfluit) en de zanger/gitarist ZIJN folk....niks gespeelds aan. Matzko is ook voor de niet-folkliefhebber een prima band. Veel afwisseling in dynamiek, van behoorlijk ‘vet' naar heel klein, soms terug naar bijna alleen twee zangstemmen. De drums zijn voor folk behoorlijk stak, beetje jazzy. De meerstemmige stuken met viool en fluit, zeer harmonieus en goed uitgebalanceerd. Matzko is duidelijk niet gekomen voor de 'battle', maar gewoon om lekker te spelen. Tip...tja niks aan toe te voegen....