Laïs is momenteel bezig met een theatertournee door ons land. Morgen (22/2) spelen ze in Venray, zaterdag (26/2) in Theater Zuidplein in Rotterdam, zondag in een uitverkochte Kleine Komedie in Amsterdam en op maandag 7 maart staan ze in het eveneens uitverkochte Kongingstheater in Den Bosch. Gisteravond zong het Kalmthoutse trio drie nummers a capella in het radio-1 programma Met Het Oog op Morgen.

Eergisteren speelde Laïs in de Oosterpoort in Groningen. Jacob Haagsma was erbij voor NRC Handelsblad. Uit zijn recensie komen de volgende citaten:

Het Belgische trio Laïs neemt het begrip `wereldmuiziek' ruim op... ...Jorunn Bauweraerts, Nathallie Delcroix en Annelies Brosens stapelen hun zangpartijen op elkaar en laten hun stemmen vervlechten tot juweeltjes van samenklank. Toch zit de verbreding van het vizier, die zich op de platen aftekent, de welvende schoonheid van deze stemmenpracht soms in de weg...

...De manier waarop in sommige nummers bepaalde folk-elementen - een roffelende trom, een riedelende accordeon - uit hun context worden gehaald en uitgesmeerd in een langdradig tempo is maar even intrigerend, het effect beklijft nauwelijks. Pas als het tempo omhoog gaat, komt de stemming er zienderogen in. (...) Dan gaan hun vocale capriolen steeds meer boeien en komen de liedjes, soms afkomstig uit eeuwenoude archieven, moeiteloos tot leven...

...Opzij (...) is vooral leuk vanwege de cancan-achtige manier waarop de zangeressen hun benen omhoog gooien. Laïs live is wisselvallig, maar op hun best zijn deze drie zangeressen bijzonder.