-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Jazz, swing en een vleugje hiphop is zo'n beetje wat The Slampampers ten gehore brengen. Verder is hun optreden vooral visueel. Er wordt gesprongen, gegooid, gevallen en weer opgestaan. Weinig folk dus, deze aflevering van Van Meurs presenteert... in het Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven. Een kruk en een microfoon verwelkomden het publiek gisteravond in de vrijwel volle kleine zaal van het Muziekcentrum. Ad van Meurs maakte daar gebruik van voor zijn vaste introductienummer, waarna hij de act van de avond aankondigde als een zootje ongeregeld dat hij op straat tegen was gekomen.

Image

Op het eerste gezicht lijkt dat wel te kloppen. Er komen een viertal heren op, die het podium in een snel tempo en met het nodige gooi- en smijtwerk opbouwen met een zeil en een drumstel. Contrabas, sax en altsax hebben ze ook meegenomen, waarna ze zichzelf even voorstellen met het lied The Slampampers, samen gezongen. De toon is gezet voor de avond. Gaandeweg wordt duidelijk dat het zootje helemaal niet zo ongeregeld is als het lijkt. Gedisciplineerd vertonen ze hun kunsten en laten ze zien dat ze erg goed op elkaar ingespeeld zijn. Ze doen dit dan ook al een aantal jaren samen, vaak in Duitsland, maar inmiddels ook al bij heel wat optredens in eigen land. Wie een beetje op de hoogte is van de Eindhovense muziekwereld herkent in het viertal leden van o.a. The Watchman, Bless The Mess en Big Band The Mooche. In die bands etaleren zij hun muzikale talenten, bij The Slampampers is de show eromheen minstens zo belangrijk. Met vrolijke ongein als omlijsting van de muziek weten ze een heel eigen sfeer te creëren, waarbij ze zelfs de zaal gebruiken als podium. De muziekstijl spreekt mij niet zo aan, maar om dit een keer te zien was wel een hele belevenis.

The Slampampers bestaat uit: Mr. Lonny Love  (Leon Steuns, altsax & kazoo), Eddie D.D. Edison (Menno Romers, sax & kazoo), Muggin' Buzz Base (Tonnie Ector, contrabas & kazoo) en Dr. Alban Jive (Eric Vanderlest, drums & geen kazoo). Zie ook: www.slampampers.nl.

mr. lonny love

muggin' buzz base

dr. alban jive

the slampampers

mr. lonny love & eddie d.d. edison

the slampampers

the slampampers

eddie d.d. edison rijdt paard

f*ck da bass

the slampampers