-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
De organisatie had al verwacht dat het druk zou worden, dus werd het aantal kaarten voor het eerste folkbal van  het seizoen in Eindhoven beperkt tot maximaal 100. De band die gisteravond speelde was dan ook niet de minste, het Belgische AedO heeft al een flinke reputatie als balgroep.

Om 20:00 uur, het officiële aanvangstijdstip, zat het vernieuwde café Wilhelmina dan ook al behoorlijk vol. Er is een nieuwe vloer gelegd, die mooi gelijk is, zodat het dansen vergemakkelijkt wordt. Ook de podiumverlichting is sterk verbeterd, zodat de band goed zichtbaar is, zelfs achterin. Er waren twee verschillende kleuren entreebandjes, omdat er al rekening gehouden was met de drukte, en als de dansruimte te klein zou blijken kon er afgewisseld worden. Gelukkig was dat allemaal niet nodig, door rustpauzes van de dansers zelf en een flink aantal luisteraars achterin kon iedereen naar eigen inzicht meedoen.

Na de instructie door Wilco, samen met huisband Travak, is het dan om half tien de beurt aan de broertjes De Meester en companen. AedO is nog steeds jong, maar niet meer helemaal piep, en het is dan ook al snel duidelijk dat deze jongens zich sterk aan het ontwikkelen zijn. Er zit een opbouw in hun concert naar een stevig einde, met voor de dansers tussendoor een enkel 'rustiger' mazurkaatje of walsje.

dansers
dansers

Uiteindelijk rockt het en ook als luisteraar is het genieten van de sopraansax die melodieën speelt over de accordeon, met ritmes van bas en drums. Het lijkt er op dat het andere gebroederlijke project, Magister, inmiddels zijn sporen nalaat in het spel van AedO, dat af en toe ook lekker uitwaaiert.

aedo
Klaas Keymolen en Pieter De Meester van AedO

Enthousiast werd er dan ook geroepen om een toegift, om het heerlijke dansgevoel nog even te rekken. Tsja, Tinus Kanters had dan wel gemeld dat AedO ook zal spelen op de volgende editie van Folkwoods, maar zondagmiddag 12 augustus 2007 is nog ver weg...