Quatro Ventos vierde zaterdag haar 10-jarig bestaan met een feestelijk concert voor duizend bezoekers in De Vereeniging in Nijmegen. Hans Walraven van de Gelderlander zag dat de passie pas echt doorbrak toen de grote Portugese ster Rui Veloso voor de laatste twee nummers zich bij het Nederlandse fado-gezelschap aansloot.

Quatro Ventos werd 10 jaar geleden opgericht door de Nijmeegse Portugees Emanuel Pessanha (zang). Verder bestaat de band momenteel uit Bob Wisselink (contrabas), Woutje Pennings (Portugese gitaar) en Aili Deiwiks (viool, piano).

Hier enkele passages uit de recensie die Hans Walraven schreef in De Gelderlander:

...De band klinkt weliswaar hecht en geconcentreerd, maar mist daardoor ook de spontaniteit en warmbloedigheid, die in de Portugese fadohuizen onvermijdelijk aan de muziek kleeft. (...) Pas wanneer zich gasten op het podium melden, zoals diverse oud-Quatro Ventosleden, begint er op de bühne iets te broeien. De beloofde Iain Matthews, die ook op het nieuwe album Vozes do Silencio meedoet, laat het afweten, maar de komst van Rui Veloso in de finale zet de boel alsnog in vuur en vlam.Veloso, een grote ster in thuisland Portugal, kan beschouwd worden als de mentor van Emanuel Pessanha. Het is niet te veel gezegd dat dankzij Rui Veloso Quatro Ventos bestaat en nu een feestje te vieren heeft. Veloso neemt de band voor de laatste twee nummers - onder meer het prachtige San Miguel - op sleeptouw met temperament, passie en spanning. Emanuel geniet zichtbaar van de aanwezigheid van zijn vriend, Wout neemt de rol van bandleider op zich, Bob laat zijn bas nog lichtvoetiger swingen en Aili leeft zich uit in het aanbrengen van subtiele accenten. Zo lag Nijmegen zaterdag toch nog even aan de Taag...