spacer
header
header
 
Magna Carta is na 35 jaar nog lang niet klaar
woensdag, 26 oktober 2005 21:39
Magna Carta bestaat 35 jaar. Zonder noemenswaardige hits gingen acht miljoen albums van deze Britse folkrockers over de toonbank.. De jubileum-tournee voert ondermeer langs een groot aantal Nederlandse podia, waaronder: 5-11: Parktheater Arnhem, 18-11: Cardo Groesbeek, 1-12: De Lampegiet Veenendaal, 3-12: De Lantaern Zevenaar. Zanger-gitarist Chris Simpson zegt tegen journalist Harry de Jong in de Gelderlander: "Ik heb het idee dat we nog lang niet klaar zijn".
 

Harry de Jong zocht de 63-jarige Simpson thuis op, in het piepkleine dorp Hebden Village in Engeland. Hier enkele passages uit zijn artikel in De Gelderlander:

...Als zanger-gitarist is Chris Simpson ruim drie decennia de spil van Magna Carta, de Britse folkrockgroep die zich in de jaren zeventig uit de anonimiteit speelde met nummers als Seasons en Lord of the ages en zich sindsdien verzekerd weet van een hondstrouwe aanhang in heel Europa. Hoewel de groep is gereduceerd tot een duo dat bestaat uit Simpson en echtgenote Linda, is de fut er nog niet uit. (...) Om het 35-jarig bestaan van Magna Carta te vieren, heeft Chris een driedubbel-cd/dvd samengesteld met oud en nieuw werk van de groep. Liedjes met een tijdloos karakter die balanceren op het snijvlak van pop en folk...

...Wanneer Simpson de jeep het erf van zijn woning oprijdt, komt een zwarte labrador enthousiast op hem afspringen. Een cadeautje van zijn Nederlandse fanclub. Toen Linda vijftig jaar werd, kregen zij en Chris de hond aangeboden. Simpson lacht: "Hij heet Harvey. We hebben hem ooit meegenomen naar een akoestisch concert. Begon-ie halverwege mee te janken. Een man in het publiek had een vol glas bier vlak bij Harvey neergezet en toen hij het op wilde pakken, was het leeg. Had de hond het stiekem leeg geslobberd. Harvey is dus een echte muzikantenhond: hij zingt en drinkt bier."...

..."Ik heb het idee dat Linda en ik nog lang niet klaar zijn. Vooral de laatste maanden barst ik weer van inspiratie voor nieuwe liedjes. Ik schrijf vooral over mensen en de natuur."...

...Een van de nummers die Simpson na nog steeds na aan het hart ligt, is Fields of Eden. Een liedje waarin hij een somber toekomstbeeld schetst. "Ik ben ook niet optimistisch. (...) Ik kom uit een familie waar nog onderling gesproken werd aan de etenstafel. Tegenwoordig praten mensen niet meer. Vraag maar eens aan een willekeurige meubelhandelaar. Die verkoopt nauwelijks nog eettafels, want mensen zitten liever met hun bord op schoot voor tv."...


 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 
Poppy folk met Folgazán op de Brabantse Dag te Heeze

De Brabantse Dag te Heeze verwelkomt op zaterdag 30 augustus de Belgische poppy folkband Folgazán. Vanaf 14.00 uur  kan je ze aan het werk zien in de Gemeentehuistuin. De toegang is gratis.

Lees meer...
 
Twee concerten Ben Prestage in Nederland

Ben Prestage komt voor twee exclusieve concerten naar Nederland, op zaterdag 26 juli is hij te zien in Eindhoven, zondag 27 juli gaat hij naar Lichtenvoorde.

Lees meer...
 
Topbluegrass op 15 juli bij Poolshoogte

Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Lees meer...
 
Larkin Poe exclusief in Zaandam

Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Lees meer...
 
O'Hooley & Tidow in Nederland

Dit weekeinde (20, 21, 22 juni) zijn O'Hooley & Tidow in Nederland, ze spelen achtereenvolgens in Steendam, Zevenaar en Zaandam.

Lees meer...
 
CD-presentatie Cedar Creek in Landgraaf

Op 11 juli aanstaande vindt de cd-presentatie van de formatie Cedar Creek plaats in Theater Landgraaf, waar de cd Spanish Boots On A Rusty Floorboard het levenslicht zal zien.

Lees meer...
 
Mannen van Naam in Westelbeers

Op zondag 15 juni doen de Mannen van Naam de Cultuurboerderij in Westelbeers aan.

Lees meer...
 
Première Dronkemansopera in Santpoort

Op donderdag 12 juni gaat muziektheaterproductie De Dronkemansopera in première  in de Ruïne van Brederode, Santpoort.

Lees meer...
 
Folkcorn speelt Incredible String Band op Woetstok

Als eerbetoon aan de poëtische en eigenzinnige folkgroep The Incredible String Band speelt Folkcorn nummers van deze groep op Woetstok, een evenement dat op 21 juni in Wageningen wordt gehouden als herinnering aan het legendarische Woodstockfestival uit 1969.

Lees meer...
 
Programma Boet'ndeure in Odoorn

Ook deze zomermaanden presenteert Boet'ndeure weer een reeks concerten in het bos bij Uitkijktoren Poolshoogte in Odoorn. Optredens zijn er vanaf 1 juni met onder meer de Paradise Mountain Boys, Heiko & Hendrik Ahrend, Red Herring, Tennessee Studs en Otto Groote Ensemble, zondag 29 juni is er een festival.

Lees meer...
 
Allan Taylor in Zaandam

Op zaterdag 24 mei om 20:15 uur speelt Allan Taylor bij Roots aan de Zaan in Serah Artisan, Dam 2, Zaandam.

Lees meer...
 
GUO-concertserie 2014/2015 in Oisterwijk

In de nieuwe reeks GUO-concerten van seizoen 2014-2015 in Oisterwijk staan optredens gepland van Coope Boyes Simpson (UK), Olla Vogala (B), Linde Nijland & Bert Ridderbos, Quatro Ventos, een Celtic Night met Fernhill, Lakhsmi en Carmina en tenslotte een pubgig van Toby (AUS).

Lees meer...
 
Nadara Gipsy Girls in Warnsveld en Zwaanshoek

Op zaterdagavond 24 mei om 20 uur strijken de Nadara Gipsy Girls, het eerste vrouwen-zigeunerorkest uit Roemenië,  neer in Warnsveld, op 29 mei doen zij Zwaanshoek aan.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

vr 01 aug: Dranouter (B)
Festival Dranouter
do 07 aug: Eindhoven
Parkfest
za 06 sept: Lambertschaag
The Oldtime Stringband
za 13 sept: Zaandam
Ad Vanderveen & The O'Neils
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
za 27 sept: Zaandam
Fairport Convention (UITVERKOCHT!)
zo 28 sept: Scheemda
Fairport Convention
 
spacer