spacer
header
header
 
Magna Carta is na 35 jaar nog lang niet klaar
woensdag, 26 oktober 2005 21:39
Magna Carta bestaat 35 jaar. Zonder noemenswaardige hits gingen acht miljoen albums van deze Britse folkrockers over de toonbank.. De jubileum-tournee voert ondermeer langs een groot aantal Nederlandse podia, waaronder: 5-11: Parktheater Arnhem, 18-11: Cardo Groesbeek, 1-12: De Lampegiet Veenendaal, 3-12: De Lantaern Zevenaar. Zanger-gitarist Chris Simpson zegt tegen journalist Harry de Jong in de Gelderlander: "Ik heb het idee dat we nog lang niet klaar zijn".
 

Harry de Jong zocht de 63-jarige Simpson thuis op, in het piepkleine dorp Hebden Village in Engeland. Hier enkele passages uit zijn artikel in De Gelderlander:

...Als zanger-gitarist is Chris Simpson ruim drie decennia de spil van Magna Carta, de Britse folkrockgroep die zich in de jaren zeventig uit de anonimiteit speelde met nummers als Seasons en Lord of the ages en zich sindsdien verzekerd weet van een hondstrouwe aanhang in heel Europa. Hoewel de groep is gereduceerd tot een duo dat bestaat uit Simpson en echtgenote Linda, is de fut er nog niet uit. (...) Om het 35-jarig bestaan van Magna Carta te vieren, heeft Chris een driedubbel-cd/dvd samengesteld met oud en nieuw werk van de groep. Liedjes met een tijdloos karakter die balanceren op het snijvlak van pop en folk...

...Wanneer Simpson de jeep het erf van zijn woning oprijdt, komt een zwarte labrador enthousiast op hem afspringen. Een cadeautje van zijn Nederlandse fanclub. Toen Linda vijftig jaar werd, kregen zij en Chris de hond aangeboden. Simpson lacht: "Hij heet Harvey. We hebben hem ooit meegenomen naar een akoestisch concert. Begon-ie halverwege mee te janken. Een man in het publiek had een vol glas bier vlak bij Harvey neergezet en toen hij het op wilde pakken, was het leeg. Had de hond het stiekem leeg geslobberd. Harvey is dus een echte muzikantenhond: hij zingt en drinkt bier."...

..."Ik heb het idee dat Linda en ik nog lang niet klaar zijn. Vooral de laatste maanden barst ik weer van inspiratie voor nieuwe liedjes. Ik schrijf vooral over mensen en de natuur."...

...Een van de nummers die Simpson na nog steeds na aan het hart ligt, is Fields of Eden. Een liedje waarin hij een somber toekomstbeeld schetst. "Ik ben ook niet optimistisch. (...) Ik kom uit een familie waar nog onderling gesproken werd aan de etenstafel. Tegenwoordig praten mensen niet meer. Vraag maar eens aan een willekeurige meubelhandelaar. Die verkoopt nauwelijks nog eettafels, want mensen zitten liever met hun bord op schoot voor tv."...


 
spacer
spacer

Recente concertberichten

NL-tour Jay Nash

Van 10 t/m 14 september is de Amerikaanse alt-americana- en folkmuzikant Jay Nash in Nederland, hij doet achtereenvolgens Deventer, Eygelshoven, Steendam, Hilversum en Amsterdam aan.

Lees meer...
 
Afscheidstour Mary Black

Onder de noemer Last Call toert Mary Black nog een laatste keer om afscheid te nemen van haar publiek. Ze begon begin dit jaar in Duitsland en doet in februari en maart 2015 Nederland aan.

Lees meer...
 
Robert den Hartigh opent seizoen Roots in 't Groen

Op woensdag 3 september 2014 zal Robert den Hartigh het nieuwe seizoen Roots in 't Groen openen in 't Groen Koffiehuis in Geldrop, hij vervangt Ruud Hermans die om gezondheidsredenen moest afzeggen.

Lees meer...
 
The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) @Boet'n Deure

Op dinsdag 26 augustus staan The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) op het podium van Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn.

Lees meer...
 
Dubbelconcerten Galleons & In Orbit

Tussen 5 & 7 september 2014 touren Galleons & In Orbit het land door.

Lees meer...
 
4Wheel Drive start Parelsessies seizoen 2014-2015

In Utrecht trapt 4Wheel Drive op maandag 1 september  een nieuwe reeks Parelsessies af in de Parel van Zuilen.

Lees meer...
 
Cara, Acoustic Strawbs, Henry Girls bij Roots aan de Zaan

Fairport Convention is er allang stijf uitverkocht, maar in seizoen 2014/2015 heeft Roots aan de Zaan bij Serah Artisan in Zaandam nog meer mooie concerten op het programma staan. Ze beginnen op 13 september met Ad Vanderveen, later volgen o.a. The Jigantics, Finvarra, Cara, Jo Hamilton, Matt The Electrician, The Henry Girls en Acoustic Strawbs.

Lees meer...
 
Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 
Poppy folk met Folgazán op de Brabantse Dag te Heeze

De Brabantse Dag te Heeze verwelkomt op zaterdag 30 augustus de Belgische poppy folkband Folgazán. Vanaf 14.00 uur  kan je ze aan het werk zien in de Gemeentehuistuin. De toegang is gratis.

Lees meer...
 
Twee concerten Ben Prestage in Nederland

Ben Prestage komt voor twee exclusieve concerten naar Nederland, op zaterdag 26 juli is hij te zien in Eindhoven, zondag 27 juli gaat hij naar Lichtenvoorde.

Lees meer...
 
Topbluegrass op 15 juli bij Poolshoogte

Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Lees meer...
 
Larkin Poe exclusief in Zaandam

Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Lees meer...
 
O'Hooley & Tidow in Nederland

Dit weekeinde (20, 21, 22 juni) zijn O'Hooley & Tidow in Nederland, ze spelen achtereenvolgens in Steendam, Zevenaar en Zaandam.

Lees meer...
 
CD-presentatie Cedar Creek in Landgraaf

Op 11 juli aanstaande vindt de cd-presentatie van de formatie Cedar Creek plaats in Theater Landgraaf, waar de cd Spanish Boots On A Rusty Floorboard het levenslicht zal zien.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

ma 01 sept: Eindhoven
Gerard van Maasakkers
za 06 sept: Lambertschaag
The Oldtime Stringband
ma 08 sept: Eindhoven
Kevin & Dustin Welch
vr 12 sept: Ede
Carrie Elkin Band
za 13 sept: Zaandam
Ad Vanderveen & The O'Neils
ma 15 sept: Eindhoven
Carrie Elkin Band
ma 22 sept: Eindhoven
Tom Theuns & Paul Russel
do 25 sept: Gemert
Fred Piek
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
vr 26 sept: Wahlwiller
James Herries
za 27 sept: Hooge Mierde
Folk'Oren Festival
za 27 sept: Zaandam
Fairport Convention (UITVERKOCHT!)
zo 28 sept: Scheemda
Fairport Convention
ma 29 sept: Eindhoven
Amy LaVere & Will Sexton
za 04 okt: Landgraaf
Fin de Siècle
ma 06 okt: Eindhoven
Martyn Joseph
wo 08 okt: Zoetermeer
Jimmy LaFave
zo 12 okt: Wahlwiller
Mejoeches
ma 13 okt: Eindhoven
Chastity Brown
do 16 okt: Ede
The Tennessee Studs
zo 19 okt: Oisterwijk
Coope, Boyes & Simpson
ma 20 okt: Eindhoven
Kreg Viesselman & Steve 'Blabbermouth' Folk
zo 26 okt: Zaandam
The Jigantics
ma 27 okt: Eindhoven
Walt Wilkins & The Mystiqueros
 
spacer