spacer
header
header
 
Amusante nostalgie met Magna Carta
maandag, 09 oktober 2006 00:08
-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Gisteren is het concertseizoen van Acoustic Alley in Den Haag begonnen. In het intieme theater In De Steeg speelden jong talent Gemstone en ervaren band Magna Carta voor een volle bak.

Bij Acoustic Alley is het gebruikelijk dat er een kort voorprogramma is, meestal iets uit Den Haag zelf of de omgeving. Ditmaal was dat de band Gemstone. De jonge groep won al de Ramona-award en was al diverse keren op de radio te horen en ziet er behoorlijk Haags uit, met een zangeres met lange blonde haren en een paar stoere heren in de begeleiding. Zij lieten een akoestische set horen met betere popmuziek gevat in een rootsy randje. Zou hun naam wellicht iets te maken hebben met zangeres Jewel?

gemstone
Nanda van Soest van Gemstone

Het hoofdprogramma bestond uit twee sets van de ruim 35 jaar bestaande groep Magna Carta. Chris en Linda Simpson zorgden voor een amusante middag, met (soms vrij melige) grappen, wat amicaal gekibbel en muzikaal entertainment. Daar werd vanaf het begin het publiek bij betrokken. Linda, die als eerste het podium betrad, nodigde de toehoorders uit om, op haar teken, 'baboom' te roepen. Dat werd het begin van een concert in huiselijke sfeer. De luisteraars kregen te horen dat ze zo mooi stil waren, Matt Barnhoorn (viool en mandoline) werd vriendelijk uitgefoeterd omdat hij pakjes yoghurt in de doos had gestopt waar Linda haar laarzen altijd opbergt en er werd met nostalgie teruggeblikt naar vervlogen tijden. Daartussendoor kregen we muziek voorgeschoteld van de nieuwe cd Backroads, o.a. het titelnummer daarvan, Ticket To The Moon en For The Gypsy, Moving On en 9lb Hammer (oorspronkelijk van Merle Travis). Maar we hoorden ook ander werk, zoals Hebden Sunday Morning (over het kleine dorpje waar Chris en Linda Simpson wonen en waar vanalles schijnt te gebeuren, maar er zijn ook van die dagen dat er helemaal niets voorvalt), Seasons In The Tide en Pictures In My Pillow (Kaya's Song), een liedje over een klein kind dat droomt en eigenlijk een protest is tegen het vermoorden van de onschuld.

chris simpson
Chris Simpson

Dit alles wordt gezongen door Chris met een lekker rafelige stem of door Linda met een helder, gerijpt geluid. Soms zingen ze samen, en af en toe doet ook Matt Barnhoorn mee. Deze nog jonge Nederlandse muzikant wordt langzamerhand een vast onderdeel van het gezelschap, en met de sprankelende klanken van zijn viool of mandoline voegt hij meeer dan enkel begeleiding toe aan het gitaarspel van het echtpaar Simpson. Het geheel was hier en daar nogal eens wat rommelig, er werd een tekst verkeerd gezongen door Linda en Chris ging eens met zijn gitaar de fout in. Vervolgens beschuldigden de echtelieden elkaar even quasi boos, maar ach, het plezier stond voorop en dat maakte deze zondagmiddag hoogst vermakelijk.

linda simpson & matt barnhoorn
Linda Simpson en Matt Barnhoorn

De volgende Acoustic Alley-concerten zijn:
12 november 2006 JW Roy en Markowski
10 december 2006 JP den Tex en Goodtilnow
7 januari 2007 Singer/songwriterdag
4 februari 2007 Freddie White en Daithi Rua
4 maart 2007 Arthur Ebeling & Ronald de Jong
8 april 2007 Henk Hofstede (Nits) en Eva

Zie ook: www.acousticalley.nl.
 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Afscheidstour Mary Black

Onder de noemer Last Call toert Mary Black nog een laatste keer om afscheid te nemen van haar publiek. Ze begon begin dit jaar in Duitsland en doet in februari en maart 2015 Nederland aan.

Lees meer...
 
Robert den Hartigh opent seizoen Roots in 't Groen

Op woensdag 3 september 2014 zal Robert den Hartigh het nieuwe seizoen Roots in 't Groen openen in 't Groen Koffiehuis in Geldrop, hij vervangt Ruud Hermans die om gezondheidsredenen moest afzeggen.

Lees meer...
 
The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) @Boet'n Deure

Op dinsdag 26 augustus staan The Tennessee Studs + De Geldwolven (supp.act) op het podium van Boet'n Deure in de bossen bij Odoorn.

Lees meer...
 
Dubbelconcerten Galleons & In Orbit

Tussen 5 & 7 september 2014 touren Galleons & In Orbit het land door.

Lees meer...
 
4Wheel Drive start Parelsessies seizoen 2014-2015

In Utrecht trapt 4Wheel Drive op maandag 1 september  een nieuwe reeks Parelsessies af in de Parel van Zuilen.

Lees meer...
 
Cara, Acoustic Strawbs, Henry Girls bij Roots aan de Zaan

Fairport Convention is er allang stijf uitverkocht, maar in seizoen 2014/2015 heeft Roots aan de Zaan bij Serah Artisan in Zaandam nog meer mooie concerten op het programma staan. Ze beginnen op 13 september met Ad Vanderveen, later volgen o.a. The Jigantics, Finvarra, Cara, Jo Hamilton, Matt The Electrician, The Henry Girls en Acoustic Strawbs.

Lees meer...
 
Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 
Poppy folk met Folgazán op de Brabantse Dag te Heeze

De Brabantse Dag te Heeze verwelkomt op zaterdag 30 augustus de Belgische poppy folkband Folgazán. Vanaf 14.00 uur  kan je ze aan het werk zien in de Gemeentehuistuin. De toegang is gratis.

Lees meer...
 
Twee concerten Ben Prestage in Nederland

Ben Prestage komt voor twee exclusieve concerten naar Nederland, op zaterdag 26 juli is hij te zien in Eindhoven, zondag 27 juli gaat hij naar Lichtenvoorde.

Lees meer...
 
Topbluegrass op 15 juli bij Poolshoogte

Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Lees meer...
 
Larkin Poe exclusief in Zaandam

Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Lees meer...
 
O'Hooley & Tidow in Nederland

Dit weekeinde (20, 21, 22 juni) zijn O'Hooley & Tidow in Nederland, ze spelen achtereenvolgens in Steendam, Zevenaar en Zaandam.

Lees meer...
 
CD-presentatie Cedar Creek in Landgraaf

Op 11 juli aanstaande vindt de cd-presentatie van de formatie Cedar Creek plaats in Theater Landgraaf, waar de cd Spanish Boots On A Rusty Floorboard het levenslicht zal zien.

Lees meer...
 
Mannen van Naam in Westelbeers

Op zondag 15 juni doen de Mannen van Naam de Cultuurboerderij in Westelbeers aan.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

za 06 sept: Lambertschaag
The Oldtime Stringband
za 13 sept: Zaandam
Ad Vanderveen & The O'Neils
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
vr 26 sept: Wahlwiller
James Herries
za 27 sept: Zaandam
Fairport Convention (UITVERKOCHT!)
zo 28 sept: Scheemda
Fairport Convention
za 04 okt: Landgraaf
Fin de Siècle
wo 08 okt: Zoetermeer
Jimmy LaFave
zo 12 okt: Wahlwiller
Mejoeches
 
spacer