spacer
header
header
 
Amusante nostalgie met Magna Carta
maandag, 09 oktober 2006 00:08
-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Gisteren is het concertseizoen van Acoustic Alley in Den Haag begonnen. In het intieme theater In De Steeg speelden jong talent Gemstone en ervaren band Magna Carta voor een volle bak.

Bij Acoustic Alley is het gebruikelijk dat er een kort voorprogramma is, meestal iets uit Den Haag zelf of de omgeving. Ditmaal was dat de band Gemstone. De jonge groep won al de Ramona-award en was al diverse keren op de radio te horen en ziet er behoorlijk Haags uit, met een zangeres met lange blonde haren en een paar stoere heren in de begeleiding. Zij lieten een akoestische set horen met betere popmuziek gevat in een rootsy randje. Zou hun naam wellicht iets te maken hebben met zangeres Jewel?

gemstone
Nanda van Soest van Gemstone

Het hoofdprogramma bestond uit twee sets van de ruim 35 jaar bestaande groep Magna Carta. Chris en Linda Simpson zorgden voor een amusante middag, met (soms vrij melige) grappen, wat amicaal gekibbel en muzikaal entertainment. Daar werd vanaf het begin het publiek bij betrokken. Linda, die als eerste het podium betrad, nodigde de toehoorders uit om, op haar teken, 'baboom' te roepen. Dat werd het begin van een concert in huiselijke sfeer. De luisteraars kregen te horen dat ze zo mooi stil waren, Matt Barnhoorn (viool en mandoline) werd vriendelijk uitgefoeterd omdat hij pakjes yoghurt in de doos had gestopt waar Linda haar laarzen altijd opbergt en er werd met nostalgie teruggeblikt naar vervlogen tijden. Daartussendoor kregen we muziek voorgeschoteld van de nieuwe cd Backroads, o.a. het titelnummer daarvan, Ticket To The Moon en For The Gypsy, Moving On en 9lb Hammer (oorspronkelijk van Merle Travis). Maar we hoorden ook ander werk, zoals Hebden Sunday Morning (over het kleine dorpje waar Chris en Linda Simpson wonen en waar vanalles schijnt te gebeuren, maar er zijn ook van die dagen dat er helemaal niets voorvalt), Seasons In The Tide en Pictures In My Pillow (Kaya's Song), een liedje over een klein kind dat droomt en eigenlijk een protest is tegen het vermoorden van de onschuld.

chris simpson
Chris Simpson

Dit alles wordt gezongen door Chris met een lekker rafelige stem of door Linda met een helder, gerijpt geluid. Soms zingen ze samen, en af en toe doet ook Matt Barnhoorn mee. Deze nog jonge Nederlandse muzikant wordt langzamerhand een vast onderdeel van het gezelschap, en met de sprankelende klanken van zijn viool of mandoline voegt hij meeer dan enkel begeleiding toe aan het gitaarspel van het echtpaar Simpson. Het geheel was hier en daar nogal eens wat rommelig, er werd een tekst verkeerd gezongen door Linda en Chris ging eens met zijn gitaar de fout in. Vervolgens beschuldigden de echtelieden elkaar even quasi boos, maar ach, het plezier stond voorop en dat maakte deze zondagmiddag hoogst vermakelijk.

linda simpson & matt barnhoorn
Linda Simpson en Matt Barnhoorn

De volgende Acoustic Alley-concerten zijn:
12 november 2006 JW Roy en Markowski
10 december 2006 JP den Tex en Goodtilnow
7 januari 2007 Singer/songwriterdag
4 februari 2007 Freddie White en Daithi Rua
4 maart 2007 Arthur Ebeling & Ronald de Jong
8 april 2007 Henk Hofstede (Nits) en Eva

Zie ook: www.acousticalley.nl.
 
spacer
spacer

Recente concertberichten

Luke Winslow-King & Esther Rose in Borger

Op vrijdag 8 augustus is het duo Luke Winslow-King & Esther Rose te zien op het ROTR @ VANSLAG-podium in Borger.

Lees meer...
 
Red Herring bij Boet'n Deure

Op dinsdag 5 augustus treedt Red Herring op bij Boet'n Deure in de bossen bij Poolshoogte (Odoorn).

Lees meer...
 
Terrasconcerten Mezz Breda augustus

In de zomer zijn er traditiegetrouw elke zondagmiddag akoestische optredens op het terras van poppodium Mezz in Breda. I.s.m Poppunt België en vi.be selecteerde Mezz onder de vlag Ik Zie U Graag zes veelbelovende acts uit België die in augustus optreden: Milo Meskens, Jacle Bow, Barefoot & The Shoes, Tin Soldier In The Underwoods, Alex Rye en Bonfire Lakes.

Lees meer...
 
Poppy folk met Folgazán op de Brabantse Dag te Heeze

De Brabantse Dag te Heeze verwelkomt op zaterdag 30 augustus de Belgische poppy folkband Folgazán. Vanaf 14.00 uur  kan je ze aan het werk zien in de Gemeentehuistuin. De toegang is gratis.

Lees meer...
 
Twee concerten Ben Prestage in Nederland

Ben Prestage komt voor twee exclusieve concerten naar Nederland, op zaterdag 26 juli is hij te zien in Eindhoven, zondag 27 juli gaat hij naar Lichtenvoorde.

Lees meer...
 
Topbluegrass op 15 juli bij Poolshoogte

Op dinsdag 15 juli organiseert Boet'n Deure weer een optreden bij Poolshoogte (Odoorn). Dit keer zal Die Ahrends spelen, een bluegrassband rond country- en bluegrassgitarist Heiko Ahrend.

Lees meer...
 
Larkin Poe exclusief in Zaandam

Op donderdag 10 juli sluit Roots aan de Zaan het seizoen af met een optreden van Larkin Poe in Serah Artisan in Zaandam. Dit is het enige concert dat de Amerikaanse groep geeft in Nederland.

Lees meer...
 
O'Hooley & Tidow in Nederland

Dit weekeinde (20, 21, 22 juni) zijn O'Hooley & Tidow in Nederland, ze spelen achtereenvolgens in Steendam, Zevenaar en Zaandam.

Lees meer...
 
CD-presentatie Cedar Creek in Landgraaf

Op 11 juli aanstaande vindt de cd-presentatie van de formatie Cedar Creek plaats in Theater Landgraaf, waar de cd Spanish Boots On A Rusty Floorboard het levenslicht zal zien.

Lees meer...
 
Mannen van Naam in Westelbeers

Op zondag 15 juni doen de Mannen van Naam de Cultuurboerderij in Westelbeers aan.

Lees meer...
 
Première Dronkemansopera in Santpoort

Op donderdag 12 juni gaat muziektheaterproductie De Dronkemansopera in première  in de Ruïne van Brederode, Santpoort.

Lees meer...
 
Folkcorn speelt Incredible String Band op Woetstok

Als eerbetoon aan de poëtische en eigenzinnige folkgroep The Incredible String Band speelt Folkcorn nummers van deze groep op Woetstok, een evenement dat op 21 juni in Wageningen wordt gehouden als herinnering aan het legendarische Woodstockfestival uit 1969.

Lees meer...
 
Programma Boet'ndeure in Odoorn

Ook deze zomermaanden presenteert Boet'ndeure weer een reeks concerten in het bos bij Uitkijktoren Poolshoogte in Odoorn. Optredens zijn er vanaf 1 juni met onder meer de Paradise Mountain Boys, Heiko & Hendrik Ahrend, Red Herring, Tennessee Studs en Otto Groote Ensemble, zondag 29 juni is er een festival.

Lees meer...
 
Allan Taylor in Zaandam

Op zaterdag 24 mei om 20:15 uur speelt Allan Taylor bij Roots aan de Zaan in Serah Artisan, Dam 2, Zaandam.

Lees meer...
 
GUO-concertserie 2014/2015 in Oisterwijk

In de nieuwe reeks GUO-concerten van seizoen 2014-2015 in Oisterwijk staan optredens gepland van Coope Boyes Simpson (UK), Olla Vogala (B), Linde Nijland & Bert Ridderbos, Quatro Ventos, een Celtic Night met Fernhill, Lakhsmi en Carmina en tenslotte een pubgig van Toby (AUS).

Lees meer...
 
Nadara Gipsy Girls in Warnsveld en Zwaanshoek

Op zaterdagavond 24 mei om 20 uur strijken de Nadara Gipsy Girls, het eerste vrouwen-zigeunerorkest uit Roemenië,  neer in Warnsveld, op 29 mei doen zij Zwaanshoek aan.

Lees meer...
 

WEEKAGENDA

vr 01 aug: Dranouter (B)
Festival Dranouter
do 07 aug: Eindhoven
Parkfest
za 06 sept: Lambertschaag
The Oldtime Stringband
za 13 sept: Zaandam
Ad Vanderveen & The O'Neils
vr 26 sept: Venlo
Fairport Convention
 
spacer