De eerste internationale top-acts van de negende editie van het Rotterdam Bluegrass Festival dat op 21, 22 en 23 juni plaats vindt op het Pijnackerplein in het Rotterdamse Oude Noorden zijn bekend. De line-up van het gratis festival waarbij alles draait om opzwepende, ontroerende en originele bluegrass-muziek bevat nu al een paar grote namen uit de Verenigde Staten: The Po' Ramblin Boys en de Hackensaw Boys.

Orange Blossom, Hindi Zahra en Linet zijn de headliners van het nieuwe Mediterranean Music and Culture Festival Medfest. De eerste show van dit rondreizende festival vindt op 22 februari plaats in Amsterdam. Daarna volgen nog Eindhoven, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Op 4 november vindt voor de 8ste keer het Iers Sessie Festival in Nuenen plaats. In de cafés rond en nabij het Park in het centrum van Nuenen en in Dorpsboerderij Weverkeshof, zitten muzikanten uit Nederland, België en Duitsland. Op alle locaties zitten muzikanten, die hun sporen verdiend hebben in de Ierse muziek en samen ‘trekken’ zij de sessie.

Folkmuzikanten uit het hele land komen op vrijdag 28 en zaterdag 29 december 2018 naar Hilversum om tijdens Folk voor 555 vierentwintig uur aaneen Ierse folkmuziek te maken voor het goede doel. Bezoekers kunnen genieten van concerten, dansworkshops en een vierentwintig uur durende Ierse ‘jamsessie’ met traditionele tunes en pubsongs.

Met de toevoeging van Aaron Lee Tasjan, Jarrod Dickenson en Anthony D'Amato aan het affiche is de line-up van TakeRoot festival 2018 compleet. Op 3 november staan ook o.a. Father John Misty, John Moreland, Neko Case, American Aquarium, Garrett T. Capps, Michael McDermott & Heather Horton, The Mastersons, Sarah Shook & The Disarmers en Trampled By Turtles in De Oosterpoort in Groningen. Er wordt ook een extra zaal in gebruik genomen voor intiemere concerten.