Op zondag 25 februari 2018 vindt de eerste editie van Nieuw Akoestisch Peil plaats in POPEI in Endhoven. Een folkfestival! Winter. Dikke trui, wollen sjaal, haardvuur en warme chocomelk met rum of zonder chocomel. En muziek. Akoestische folk, zowel Nederland- als anderstalig. Tussen 13 en 19 uur spelen Sido Martens (Fungus), Ad Grooten (Pater Moeskroen/Mannen van naam/Cowboy Billie Boem), Iwein Segers, Mannen met Baarden, Matzko, Pyrolysis en QuiVive. Entree: Pay What You Want.

Komend weekeinde, 8 t/m 10 september, is er weer een Schots Weekend in Alden Biesen (B). Naast onder meer Highland Games, whiskyproeverijen en een Schotse Markt is er zoals gebruikelijk ook een muzikaal programma, met optredens van o.a. Shantalla en Snakes In Exile, maar ook The Band Of The Welsh Guards die, na een optreden op vrijdag in Hasselt, zowel op zaterdag als op zondag zal spelen.

Twee van de oudste en meest prestigieuze folkfestivals ter wereld, het Amerikaanse Newport Folk Festival en het Engelse Cambridge Folk Festival, gaan hun krachten bundelen en dat wordt het begin van een nieuwe en unieke artistieke transatlantische samenwerking.

Op zondag 27 augustus vindt in Museum ‘t Oude Slot het gezellige en muzikale Trekzak- en mondharmonica Festival Veldhoven plaats.

Van 7 t/m 9 juli vindt weer Gooikoorts plaats in het Belgische Gooik. Het wordt een extra feestelijke editie vanwege het derde lustrum, met topfolk van o.a. Kadril met Patrick Riguelle, Bruce Molsky, Coope, Boyes & Simpson en MANdolinMAN.