Robert Ellis is de vervanger van John Moreland op het aanstaande Once In A Blue Moon festival, 24 augustus in Amstelveen. De Amerikaan Moreland heeft zijn shows in Europa deze zomer geannuleerd vanwege zijn vliegangst en de daarmee gepaard gaande fysieke ongemakken. Zijn landgenoot Ellis bracht eerder dit jaar zijn derde album ‘Texas Piano Man’ uit en speelt een fraaie mix van (alt)country, honky tonk en pianopop.

Op zondag 1 september 2019 vindt in zalencentrum Opera in Den Haag het Django Reinhardt Gipsy Festival NL plaats. In de geest van deze unieke zigeuner-gitaarvirtuoos zal tijdens dit grote internationale festival een scala aan nationale en internationale artiesten optreden, o.a. Basily, Tutus Lakatos Cigány Ensemble en de Feigeli Prisor Gipsy Band.

Het 43e Brosella-festival vindt plaats op 13 en 14 juli in het Ossegempark in het Brusselse Laken. Het langst bestaande festival van Brussel steekt zijn naam en logo in een nieuw kleedje, maar blijft - gratis - een breed scala aan authentieke en verrassende muziek aanbieden. Traditionele folk, wereldmuziek en allerlei mengvormen, klassieke jazz en jazz van de wereld, groove of electro-jazz: alle stijlen en alle leeftijden komen aan hun trekken! Op de zaterdag is er traditiegetrouw folk, met o.a. Alegria e Liberta, Danças Ocultas, Refugees for Refugees en Fanfare Ciocarlia.

Vandaag, vrijdag 5 juli 2019, gaat een nieuwe editie van Gooikoorts van start in het Belgische Gooik. Optredens zijn er onder meer van Sver, Andy Cutting, La Machine en Lady Maisery. Wie het festival enkel op zaterdag bezoekt moet rekening houden met een eventuele omleiding, het parcours van de eerste rit van de Tour de France loopt dan rond Gooik.

Publiek dat aan het pogo-en is, Lindy hop danst, of gewoon stil luistert. Je treft het allemaal aan op het gratis Rotterdam Bluegrass Festival dat aanstaande vrijdag 21 juni begint om 16:00. Naast optredens van o.a. The Po' Ramblin Boys, Hackensaw Boys en The Blue Grass Boogiemen & Tim Knol is er dit weekend van alles te beleven op het Pijnackerplein in Rotterdam, waar het één groot feest wordt.