De 5de editie van het KOKOPELLI FESTIVAL gaat door op 13, 14 en 15 mei 2011 te Gullegem (bij Kortrijk). In en rond de dwarsschuur ‘Goet te Wynckele’ proeven de bezoekers drie dagen lang van allerlei invloeden van over de hele wereld: van multiculturele workshops tot heerlijke gerechtjes uit de wereldkeuken. KOKOPELLI is een kleurrijk en bruisend festival voor jong en oud!

Natuurlijk is en blijft Kokopelli een sfeervol muziekfestival met dj’s, muziekbands uit alle windstreken, maar er is ook stand-up comedy, straattheater, kinderanimatie… Een greep uit het programma: Roy Paci & Aretuska (IT), Bitty McLean (UK), Che Sudaka (SP), Orchestre International Du Vetex (FR/BE), Henk Rijckaert, David Galle, …


Kokopellifestival
’t Goet te Wynckele in Gullegem (nabij Kortrijk)
13,14 en 15 mei 2011
www.kokopelli.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrijdag : VVK € 10  ADD € 14
Zaterdag : VVK € 16   ADD € 20
Zondag : VVK € 7   ADD € 10
Weekendticket : VVK € 27  ADD € 36
De toegang is gratis voor kinderen tot 14 jaar!

Pprogramma

VRIJDAG

DJ 6 (BE) (Tent – 19u30)

De man die de etno-groove van Dranouter belichaamd! Funky mix van jazz, soul, afro, latin, calypso, …

Los Callejeros (BE) (Schuur – 21u)

Los Callajeros brengt een bonte samensmelting van verschillende genres zoals reggae, cumbia, soca, gipsy en ska. Verwacht je aan een frisse mix van strakke blazerssecties, opzwepende Afrikaanse percussiestukken en verrassende skambiance.

Government 4000 (SER) (Tent – 22u)
In onze "Elektro World" laten we jullie kennismaken met de hardere kant van de wereldmuziek. Vladimir Popović mixt baile funk, kuduro, drum'n'brass, folkstep, ... samen tot een keiharde mix 'Global Ghettotech'.

Bitty McLean (UK) (Schuur – 23u)
Zeemzoete reggae dit jaar op Kokopelli! Bitty McLean ken je zeker wel van de hit ‘It Keeps Rainin (Tears From My Eyes)’, een cover van Fats Domino. Maar nummers als ‘Dedicated To The One I Love’ en ‘Walk Away From Love’ zijn zeker ook niet onbekend. Deze man raakt een snaar waar andere reggaezangers blijkbaar niet meer bij geraken, met zijn smachtende love songs en het gebruik van antieke ska- en rocksteady riddims. Hij werd ontdekt door UB40 en is nu één van hun beste producers. Sweet reggae time!

Sugar Charlie (BE) (Schuur – 00u30)

Sugar Charlie is bijna 20 jaar de huis-dj geweest van Open Tropen en stond acht keer op Reggae Geel. Hij brengt een heerlijke mélange van oude funk en reggae tot feestelijke wereldmuziek, van exotische dance en disco tot salsa en balkan. Genoeg kruiden voor een echte fiësta!

ZATERDAG

Coco Ralado (BE) (Optocht – 14u)
Eat the beat is hun slogan en dat zullen we geweten hebben! Braziliaanse samba van de bovenste plank. Ai Caramba!

Waza Roots (BE) (Schuur – 15u) vi.be winnaar
Deze multiculturele reggaeband werd in leven geroepen door de Ghanese broers Acharle T en Jimmy Ghetto. Verwacht je aan een spektakel met stevige Afrikaanse ritmes en vette roots!

Tingling Square (Tent – 16u)

David Galle (Schuur – 17u)
David Galle legt de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan quasi argeloos én pijnloos bloot. En zo wordt ze toch weer wat draaglijker ...

S.W.A.N. Musica (BE) (Schuur – 19u)
S.W.A.N. is een Belgisch-Congolese sensatie uit de Brusselse Matongué wijk. Ze brengen een originele mix van vette synths op gloeiend hete soucous grooves!  Dit nieuw project van David Bovée (Think of One) brengt een hele hete electo-soucous party!

Orchestre International Du Vetex (FR/BE) (Schuur – 21u)
Deze grensoverschrijdende feestbende brengt een eigen opzwepende Frans-Vlaams-Waalse mengeling van balkanmuziek, gypsy, klezmer, ska, polka,… en steeds met een grote levenslust, passie en een vleugje humor. Allér la!

Radio Desperado & Kalima Bellydancers (BE) (Tent – 22u)
Radio Desperado, begeleid door enkele buikdanseressen, brengt een straffe cocktail van balkanbeats, electroswing, mestizo, afro-latin vibes, oriëntal grooves en nog veel meer.

Roy Paci & Aretuska (IT) (Schuur – 23u)
Roy Paci & Aretuska behoeft eigenlijk geen introductie! Dit wordt een zotte fiësta vol stomende ska, afro-funk , salsa-muffin , broeierige rap op een bedje van mariachi , mexicana en vette reggae! De joviale octopus met het sikje krijgt het moeiteloos uit zijn trompet, met een charme die een pinguin zou ontdooien…

Mps PILOT (NL) (Schuur – 00u30)
Mps PILOT neemt je mee op een trip rond de wereld waar je helemaal het noorden van kwijtraakt!

ZONDAG

Señorita Lee (BE) (Tent – 12u)
Zij brengt gegarandeerd de zon naar Kokopelli met haar heerlijke latin tunes!

SoulRock Avenue (BE) (Schuur – 14u30)

SoulRock Avenue is een Westvlaamse formatie die zowel funk als zwoele soul met elkaar vermengt. De sound doet ons denken aan Jamie Lidell gemixt met een flinke scheut Jamiroquai.

Henk Rijckaert (Tent – 15u30)
Henk Rijckaert ontmaskert leugens, verklaart het verband tussen homeopathie en natuurrampen en bouwt zijn eigen waarheden op, geheel volgens de regels van de leugenaars.

Kel Assouf (BE) (Schuur – 16u30)
Jaar na jaar rukt de woestijn op en nu blijkt zelfs een stukje Kokopelli te verzanden! Deze band met leden uit HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/Mauritania"Mauretanië, HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/Ghana"Ghana, HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/France" \o "France (wikipedia)"Frankrijk, HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/Mali" \o "Mali (wikipedia)"Mali en HYPERLINK "http://en.wikipedia.org/wiki/Algeria" \o "Algeria (wikipedia)"Algerije mixt de traditionele muziek van de Toeareg met een snuif reggae, een vleugje latin, een geut afrobeat en vooral veel blues.

Workshop Afrikaanse dans door vzw Itaka (Tent – 16u30)
Afrikaanse dans is een bewustwording van je eigen lichaam. Laat je gaan tijdens deze spirituele ervaring op de hypnotiserende Afrikaanse ritmes!

Straatanimatie Maza Loco door vzw Kluster (Terrein – 17u30)

In volle overtuiging dat ze in Canada bij het grote 'Cirque Du Soleil' zijn beland, beginnen twee Russische acrobaten aan hun act …

Che Sudaka (SP) (Schuur – 18u30)
Zoals het een mestizoband betaamt, heeft ook Che Sudaka een fenomenale live-reputatie, hun laatste album is dan ook toepasselijk getiteld 'Tudo é Possible'. En alles is inderdaad mogelijk op een concert van deze mannen. Reken op een warm feest zoals ook Manu Chao, Amparanoia en Mala Vita het kunnen bouwen.

Bobalicious ft DJ Bob (BE) (Tent – 19u30)

Vijf jaar Kokopelli, vijf jaar Bob op zondag. Verwacht opzwepende ritmes waar rumba, son, merengue, samba, tropipunk, funk, cumbia, reggae, ska en gipsy elkaar ontmoeten.

The Tingling Square  (Tent – 16u tot 22u)
Tingling wil tintelen, prikkelen met fotografie, theater, performance, geluidskunst, kortfilm en muziek… misschien soms hier en daar met een hoekje af… Maar net dit maakt het ietsje boeiender, interessanter…

Quinten Quist (B) - 16u15
QQ brengt een variatie tussen lounge, triphop/hiphop/dubstep, electro/minimal/house maar vooral pop!

Stijn Demeulenaere (geluidskunst) (B) - 17u15
Stijn ontwerpt een soundscape rond het festival-thema “ontbossing”. Naast een geluidsinstallatie op het terrein, wordt de soundscape live op het tingling-podium gemanipuleerd.

Gerhardt Gott (kortfilm) (B) - 18u
Het nieuwe project van Seppe Van den Berghe. ‘Gerhardt Gott’ is zijn eerste grafische roman met elektronische soundtrack die wordt omgezet in een live set. Première op Kokopelli!

Dottir slonza (B) - 19u15
Izja Rutten brengt met haar vijfkoppig gezelschap, chinese pop, gospel en tropicale. Een tikkeltje tegentoonse muziek op basis van een eenvoudig instrumentarium …

Malorix (Nl) - 20u45
Geïnspireerd door de grootstedelijke multiculturele samenleving van Rotterdam, worden stukjes raï, raps, drum 'n bass, banghra en grime verwerkt tot een spannend geheel.

Dj Señor Spock (B) - tussendoor
Een beetje oldskool jazz, calypso, swing, charleston, lindyhop en een vleugje electroswing, maar ook wat oude rhythm 'n' blues en rock 'n' roll, wat motown of misschien zelfs wat electronica-ambient-indie …

Fotografie (Tom Linster) en experimenteel theater (Steven Duyck)
Tussen de optredens serveren wij u het resultaat van onze workshops fotografie en experimenteel theater: een montage van de mooiste beelden en een bruisende performance rond het thema houtkap/ontbossing.