Op zondag 16 december komt het Django Reinhardt Gipsy Festival naar Delft. Heel wat zigeunerstijlen passeren daarbij de revue, met optredens van het Lakatos Ensemble, Basily Boys en de Gitano Kings.

De organisatie heeft het Lakatos Ensemble uit Boedapest weten te boeken. Deze formatie zal de traditionele Hongaarse zigeunermuziek brengen. Zondermeer zullen belangstellenden de band herkennen van de tv waar ze te zien waren in het programma de Zigeunernacht van Frans Bauer.

De Basily Boys mogen met hun vingervlugge gitaarspel en hun opzwepende gipsyswing natuurlijk niet ontbreken op dit festival. De boys zitten op dit moment in de studio voor hun tweede cd. De jonge energieke Noa Eyl (violist) speelt een paar stukken mee op deze cd, wat nog meer swing betekent. Noa zal dan ook te gast zijn bij de Basily Boys op het Django Festival.

Wie wat meer van het Spaanse houdt, kan genieten van de Gitano Kings. Een groep met gitaristen en zangers die het publiek pleziert met hun warme Spaanse liederen. De Gitano’s komen regelmatig thuis over de vloer bij de bekende Gipsy Kings en zij zullen flamenco rumba en natuurlijk de Gipsy Kings-nummers met zang gaan spelen.

The Basily Gipsy Band speelt onder meer For The Stones, ontstaan bij de Rolling Stones thuis waarbij de leden van deze legendarische band helemaal uit hun dak gingen. Het nummer staat ook op de nieuwe cd van de Basily Gipsy Band. Op het festival zullen de Basily familieleden andere stijlen brengen zoals funk, stonesrock, latin en verweven door hun eigen gipsy jazz.

Na de bandoptredens is er een jam-sessie waarin leden van alle formaties nog even laten zien dat ze werkelijk muziek in de aderen hebben. Het Django Reinhardt Gipsy Festival wordt gehouden in het Flora Theater op zondag 16 december 2012, vanaf 16.00 uur.Verwersdijk 1 Delft. De entree bedraagt 10 euro en reserveren is aanbevolen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 43122312.