-door Mirjam Adriaans, foto’s Ronald Rietman-
De programmaboekjes zijn gedrukt, de tenten staan, alleen de aankleding van het terrein nog en dan is Parkfest in Eindhoven klaar om vanaf donderdag een mooi feestje te bouwen. Folkforum nam alvast een kijkje.

Bij aankomst worden we meteen verwelkomd door organisator Justus Janssen, die gebaart naar het terrein: “Nou, hier gaan we dus het feestje vieren.” In het staartje van de lunchpauze zit hij zijn mail bij te werken met een stapeltje boterhammen naast de laptop. “Nu is het nog douwen en sjouwen,” vertelt hij, “straks komt de aankleding en dat is eigenlijk het meeste werk.” Op muzikaal gebied gaat alles tot nu toe volgens plan, wel heeft een van de cateringbedrijfjes op het laatste moment afgezegd. Gebruikelijke dingen dus waar een festivalorganisatie mee te maken krijgt, net als interviews, dit keer komt de lokale tv even langs voor wat opnamen.

Justus Janssen wordt geinterviewd door Studio 040

Ondertussen kwam mede-organisator Wendy Habraken er al achter dat het in een caravan toch improviseren is in het donker, ze zal blij zijn als de stroomvoorziening er straks ligt en ze hoopt dat ook de wifi dan werkt, dan kan ze haar eigen mail checken en weer contact maken met de buitenwereld.

De tentenbouwers gaan na een welverdiende pauze al snel weer aan de slag om de puntjes op de i te zetten. Heftrucks leveren het materiaal en er ligt een kaart van het terrein om te zien waar wat moet gebeuren. We krijgen hetzelfde gevoel als voorheen bij Folkwoods, al wordt voor Parkfest een ander deel van het Philips de Jonghpark gebruikt. De hoofdingang van het park is ook de ingang voor het festival, dat plaats gaat vinden op het veld bij het Parkpaviljoen, waar vorig jaar tijdens het Mooi Weekend de picknick werd gehouden. Op het naastgelegen veld komt de camping, uiteraard met douches en toiletten. Het begint al te kriebelen...

Er wordt nog flink gebouwd

7 t/m 10 augustus 2014, Parkfest in het Philips de Jonghpark in Eindhoven.

Met Klippeleaters, Folkcorn, Zoalo, Saint Robinson, Hoven Droven, Variomatic, Opa’s Kunstgebit, Shireen, Zeeschuim, Ad van Meurs, Ether Noir, Marktkoopman, Henry Girls, Gonnagles, Theo Sieben, Dealan, Lirio, KleZkoppen, Vandiekomsa, Busy Lizzie, Zeeschuim, Sido Martens, El Peppah, Hillbilly Hayride, King Dalton, Cecilia, De Vliering, Naragonia, Ball Noir, Marike Jager, Elanor, Robert den Hartigh en de Folkaholics.

Entree: €2,- per dag. Hiermee krijgt men toegang tot het festivalterrein, podium 3 en podium 4, de catering en de festivalmarkt. Optredens op podium 1 en 2 kunnen dan met drankmunten betaald worden, prijzen variëren van 4 tot 8,5 munten.
Dagkaarten €12,50 voor donderdag of zondag, €20,- voor vrijdag of zaterdag
Passe-partout voor alle optredens tijdens het hele festival: €55,00
Campingkaarten: €45,- pp.
Bezoekers onder de 16 jaar hebben gratis toegang tot het festival en de camping mits onder begeleiding van een volwassene.

Aan de kassa:
Vanaf 7 augustus 2014 gelden de volgende prijzen aan de kassa: festivalweekend €65,- p.p., campingweekend €55,- p.p., festival donderdag €15,- p.p., festival vrijdag €25,- p.p., festival zaterdag €25,- p.p., festival zondag €15,- p.p.)

Meer info vind je op: parkfest.nl