In het Brabantse dorp Hooge Mierde vindt op 27 en 28 september 2014 het festival Folk'oren plaats. Op het Myrthaplein staan dan diverse activiteiten gepland, met natuurlijk veel muziek. Er zijn optredens van o.a. De Verenigde Volksmuzikanten, Dommelvolk, Vandiekomsa, Kelten zonder Grenzen, d'Ambras en Ogham. Voor wie wil (leren) dansen is er op zondag een dansinitiatie door Wilco van der Kolk.

Het belooft een prachtig weekend te worden met een zeer gevarieerd programma met mooie aangrijpende muziek waarin u de roots kunt horen, zien en voelen, mooie stemmen en een diversiteit aan bijzondere niet alledaagse instrumenten. Daarnaast is er op Folk'oren een uitgebreid kinderprogramma waarbij de kinderen kennis zullen maken met diverse muziekinstrumenten en zelf ook bespeelbare instrumenten gaan bouwen.

Activiteiten
Op het Myrtha staat het grote podium waar de muziek akoestisch versterkt zal worden. Op zondag is er bij het Museum De Bewogen Jaren een 2de  podium waar zonder geluidsversterking, in een meer intiemere sfeer optredens zullen zijn.
Tussen deze 2 podia komen de kinderen aan bod met diverse activiteiten die helemaal in de sfeer passen. Uiteraard wordt er goed gezorgd voor de inwendige mens en niet zomaar, want ook hieraan is erg veel aandacht besteed. Er zijn diverse (biologische) lekkernijen, en u kunt gezellig een drankje nuttigen. Ook staan er pannen soep voor u klaar zolang de voorraad strekt.
Op zondagmiddag rond 15.00 uur zal er ook aandacht zijn voor de stille tocht die van Reusel naar Hooge Mierde gaat, georganiseerd door het museum De Bewogen Jaren.  Dit n.a.v. 70 jaar bevrijding. Bij aankomst in Hooge Mierde zullen zij met muziek ontvangen worden.

Het programma op zaterdag
Het Myrthaplein is omgetoverd in een mooie, gezellige sfeer waar het goed toeven is…
Optredens zullen beginnen ‘s avonds om 20.00 uur met de volgende bands:
•    20.00 uur Toemaat.  Folk, Meerstemmig, Instrumentaal, gevarieerd in de breedste zin van het woord.
•    21.00 uur De Verenigde Volksmuzikanten. Van meerstemmige samenzang tot opzwepende dansmuziek.
•    22.00 uur Dommelvolk. Bijzonder trots is de organisatie dat ze deze, vroeger zo toonaangevende traditionele muziekgroep, hebben weten te strikken voor een optreden in Hooge Mierde.

Muziekprogramma op zondag
Optredens beginnen 's middags 12.30 uur wisselend van groot naar klein podiums:
•    12.30 uur Borderhouse Neighbours. Bekende en minder bekende rocksongs in een nieuw jasje met aandacht voor de essentie van de muziek.
•    13.15 uur Duo Kelsey. Volksmuziek met veel gevoel voor jong en oud.
•    14.00 uur Vandiekomsa. Eigentijds, Folky met een Brabantse tongval.
•    Ca 15.00 uur Aankomst Stille tocht ontvangen met muziek.
•    15.15 uur d’Amai. 4 Vrouwen met geweldige stemmen die hun mannetje staan….
•    16.00 uur Dansinitiatie Wilco van der Kolk. Dansmuziek uit Frankrijk en andere west Europese landen. De voetjes gaan van de vloer.
•    16.30 uur Kelten zonder Grenzen. Een heel eigen geluid vol energie, plezier en met een enorme passie voor muziek.
•    17.45 uur d’Ambras. 3 Mannen zingen a capella een zeldzame combinatie.
•    18.30 uur The Quest. 3 enthousiaste zangeressen omringd door virtuoze muzikanten, om blij van te worden.
•    19.45 uur Simply Folk. Hoe mooi kan het zijn, enkel een gitaar en een mooie warme stem die je in vervoering brengt.
•    20.30 uur Ogham. Ook met deze groep zijn we bijzonder trots! Ierse stemmen, Ierse Instrumenten en het gaat over liefde, drank, oorlog en strijd.

Kinderprogramma op zondag
•    Geert Tiersma (Stichting Kei) laat de kinderen kennis maken met diverse muziekinstrumenten en uit recycle materialen zelf instrumenten maken en bespelen.
•    Anja vd Bogaart gaat met groepjes kinderen kleine bespeelbare instrumenten maken.

27 en 28 september 2014, Festival Folk'Oren op het Myrthaplein in Hooge Mierde 
De entree op beide dagen is €5 pp voor 18 jaar en ouder. Onder 18 jaar is gratis.
Op www.folkoren.nl vindt u actuele informatie. Ook op social media kunt u het festival vinden.