-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
De opening van het seizoen folkbals gisteravond in het Eindhovense café Wilhelmina met de Belgische balgroep Cecilia kreeg een feestelijk tintje. De organisatie van Parkfest kon namelijk melden dat er een tweede editie komt van dit festival, en wel op 14, 15 en 16 augustus 2015, in het Philips de Jongh Wandelpark in Eindhoven.

Natuurlijk was er eerder al een mailing de deur uitgegaan om vrijwilligers en supporters van Parkfest als eerste op de hoogte te brengen, dankzij hun steun kon immers de eerste editie doorgaan afgelopen zomer. Het folkbal in café Wilhelmina is vervolgens een mooie gelegenheid om dit nieuws officieel wereldkundig te maken. Cecilia zit klaar om ten bal te gaan spelen als organisatoren Justus en Wendy het podium betreden voor een aankondiging. Justus wil het graag nog even over afgelopen zomer hebben, over hoe de eerste editie van Parkfest georganiseerd kon worden, er was slecht weer, vooral op vrijdag, maar gelukkig was de zaterdag een topdag met zon, ideaal voor een festival. Na afloop moest een en ander nog uitgerekend worden voordat er een beslissing genomen kon worden over een eventueel vervolg. En zo vertelt Justus tot slot: “we zijn dankzij de steun van de supporters ongeveer op 0 uitgekomen. Iets daaronder, maar Het bestuur heeft besloten om dat uit eigen zak bij te leggen.” Wendy mag dan de aankondiging trots afmaken: “Daarom kunnen we nu meedelen dat er een Parkfest 2015 komt, en wel op 14, 15 en 16 augustus.”

Justus en Wendy kondigen Parkfest 2015 aan

Verdere navraag leert dat de donderdag inderdaad is afgevallen, op zondag zal Parkfest wat langer doorgaan, zij het niet tot middernacht. Half november krijgen de supporters een financieel overzicht en het bestuur wil graag de vrijwilligersgroep nog wat uitbreiden, tips en evaluatiepunten worden door de organisatie op prijs gesteld (ze hebben al veel reacties gehad, maar mail bliijft natuurlijk welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Er wordt verwacht dat de voorverkoop voor Parkfest 2015 begin december zal beginnen, rond die tijd hoopt de organisatie ook de eerste namen bekend te maken van bands die komen spelen.

Cecilia dat vervolgens heerlijk ten bal speelt weet de stemming nog wat te verhogen:  accordeoniste Greet Wuyts vertelt dat ze dubbele gage hebben ontvangen en dat ze het teveel betaalde bedrag uiteraard zullen terugstorten, "dan staan jullie weer boven 0". Dat klopt overigens niet helemaal, laat Justus naderhand weten, maar een leuke meevaller is het natuurlijk wel. Op Parkfest afgelopen zomer had ik Cecilia gemist, dus deze avond is het extra genieten van de zwierige jigs, cercles, walsen en nog zo wat op draailier, doedelzak en accordeon. Met name een mazurka van Jowan Merckx trekt de aandacht, “bloedstollend, misschien vind ik deze nog wel mooier dan de versie van AmoRRoma” laat een bezoeker weten, een andere gaat even naar voren om even aandachtig te gaan luisteren naar het prachtige spel van dit trio, dat altijd een graaggeziene gast is bij de folkbals in Eindhoven.

Cecilia

En dan vergeet ik bijna nog een heuglijk feit te melden: de tweede woensdag in januari (dat is de 14de) wordt gevierd dat er dan 100 edities zijn geweest van het Eindhovense folkbal in café Wilhelmina. Wie ten bal komt spelen is nog even geheim, maar dat het extra feestelijk wordt is zeker.