Op zaterdag 22 november 2014 viert de concertreeks Folk in de Wâlden in Oenstsjerk het tienjarig bestaan. Dat doen ze met een festival met muzikanten uit het noorden van het land, zoals Sido Martens en Annemarieke Coenders, maar ook Shantalla en Ernst Jansz staan op het affiche van 10 jaar Folk in de Wâlden.

Folk in de Wâlden bestaat 10 jaar. Het tot concertzaal omgetoverde Stania State biedt al 10 jaar een podium voor kwaliteitsmuziek op het gebied van folk en singer-songwriters uit binnen- en buitenland. Particulier cultuur-initiatief in de Trynwâlden. Vele artiesten beleefden hun première in Fryslân bij Folk in de Wâlden, David Olney, Eliza Gilkyson, John Fullbright, No Blues en ga zo maar door. Genomineerd voor een Friese popprijs en de cultuurprijs van Tytsjerksteradiel en verblijd met duizenden bezoekers sinds 2004, voorziet Folk in de Wâlden in een behoefte. Om dit jubileum te vieren organiseert Folk in de Wâlden op 22 november het festival 10 jaar Folk in de Wâlden in het sfeervolle Stania State te Oentsjerk.

Het wordt een gezellig en vrolijk festival in de Trynwâlden vol verrassende muziek. Veel folkgroepen en singer-songwriters uit het Noorden van Nederland geven acte de presence. Maar ook verschillende landelijk en internationaal bekende artiesten als de Stroatklinkers, Ernst Jansz (Doe Maar, CCC Inc.) en de Iers/Schotse zeskoppige folkband Shantalla komen naar Stania State.

Zaterdag 22 november 2012, 10 jaar Folk in de Wâlden, Stania State, Oentsjerk.
Het festival begint om 14.00 u en duurt tot 23.00 u. Ieder is het hele festival welkom, maar men kan natuurlijk ook alleen 's middags of 's avonds komen. Bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd programma en de inwendige mens op allerlei manieren plezieren. Tussen vijf en zeven is er is gelegenheid om te eten.

De entree is 35 euro. Kinderen t/m 4 jaar gratis; van 5-12 jaar half geld.
Reservering en informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 058-2562736
Zie ook: www.folkindewalden.nl of Facebook.