Het avontuurlijke tweedaagse State-X New Forms festival, dat jaarlijks in Paard van Troje te Den Haag plaats vindt, presenteert dit jaar op de zaterdag (12 december) opvallend veel singer-songwriters uit binnen- en buitenland. Onder andere de Canadese Wendy McNeill, de Volendamse Case Mayfield en de Zweeds-Canadese sensatie Thus:Owls zijn gestrikt voor het evenement.



Wendy McNeill
Wendy McNeill


Nationaal en internationaal talent
Het Londense trio The Wave Pictures, ook bekend van samenwerkingen met songwriters als Daniel Johnston en The Mountain Goats, maakt ogenschijnlijk luchtige folkliedjes, maar laat je niet misleiden: achter de catchy melodieën gaan donkergetinte gedachten schuil. Dan Wendy McNeill, die met haar veelal sobere luisterliedjes haar reislust en interesse voor andere culturen verklapt en hier en daar doet denken aan Sinéad O’Connor, Regina Spektor en zelfs Kate Bush. Voor een sprookjesachtige winter ben je bij het Zweeds-Canadese Thus:Owls aan het juiste adres. Zoek je het meer upbeat? Ga dan eens luisteren naar de mystieke country met gospel-, soul- en rockinvloeden van de Amerikaanse Hiss Golden Messenger. Dat Nederland ook genoeg rasechte troubadours voortbrengt, wordt bewezen met optredens van progpoppers Phoenix Lights en de jonge folkliedjesschrijver Case Mayfield.

Case Mayfield
Case Mayfield


State-X New Forms
Op 12 en 13 december 2014 vindt de elfde editie van het State-X New Forms festival plaats in Paard van Troje, Den Haag. Het internationaal georiënteerde festival schetst met vele tientallen acts een beeld van het brede aanbod op underground- en experimenteel muziekgebied, en maakt verbintenissen tussen heden, verleden en verschillende kunstdisciplines zichtbaar.

State-X New Forms | Paard van Troje, Den Haag | vrijdag 12 en zaterdag 13 december 2014 | ticket dag 1 €22,50, ticket dag 2 €27,50, passe-partout €35 | zaal open: 19:30 uur, aanvang: 20:00 uur

Voor het volledige programma en meer info: www.state-xnewforms.nl
Tickets (single en passe-partouts): www.paard.nl