Door een tegenvallende editie 2014 heeft het gemeentebestuur van Deerlijk besloten om niet meer verder te gaan met de huidige structuur  van het Deerlycke Folkfestival, de organisatie ziet daarom geen mogelijkheden meer om verder te gaan. Dat melden zij op hun Facebookpagina.

De organisatie heeft de volgende mededeling op Facebook geplaatst:

Schepencollege Deerlijk trekt stekker uit Deerlycke folkfestival.
Na een financieel tegenvallende editie van 2014 heeft het schepencollege van Deerlijk beslist om niet meer verder te gaan met de huidige structuur waaronder het festival valt.
Door deze maatregel dwingen ze het bestuur om terug naar een VZW structuur te gaan. Wat een verhoging van de kost met zich meebrengt en de risico’s terug bij de vrijwilligers duwt.
Tevens is het niet mogelijk om tegen augustus 2015 een dergelijke structuur terug op te zetten, daarom zal een editie in 2015 niet meer mogelijk zijn.
Het bestuur vindt het zeer spijtig dat na 1 tegenvallend jaar in 17 jaar er direct drastische maatregelen getroffen worden. Nochtans had de CDV meerderheid belooft in hun verkiezingsprogramma om Deerlycke folkfestival te blijven ondersteunen in zijn huidige vorm. Terug een van de zovele beloftes die het huidige CDV bestuur maakt die niet waargemaakt worden.
Nochtans was er een nieuw plan ingediende om de verliezen in te dijken en om zelfs een mogelijk financiële winst te creëren maar daar hadden ze blijkbaar geen oor na.
Het bestuur bekijkt verder of ze met een vernieuwd festival kunnen van start gaan in een andere gemeente, stad die wel open staat voor een culturele uitstraling. De naam Deerlycke folk zal dan ook verdwijnen en mogelijks vervangen worden door een nieuw initiatief in 2016 buiten Deerlijk.
Daarmee valt het doek over 22 jaar folk in Deerlijk. Beginnende eerst met een folknight in 1993 en dan vanaf 1998 overgaand op een festival formule.
Het deerlycke folk kon in het verleden toppers strikken als Bart Peerters, Afro celt sound system, Manau, Hevia,……..
Een zoveelste culturele opdoffer voor Deerlijk, na het willen optrekken van de vrijwilligers bijdrage voor de werkgroep programmatie volgt een volgende gezichtsslag. Het ziet er naar uit dat het huidige gemeentebestuur, cultuur in Deerlijk van zich wil wegduwen en de mensen naar omliggende steden wil sturen of kijken ze nu al voor een fusie ?