Afgelopen kerstdagen zijn de eerste twee namen bekend gemaakt voor de tweede editie van Parkfest. Van 14 t/m 16 augustus 2015 vindt het festival wederom plaats in het Philips De Jong Wandelpark in Eindhoven, de organisatie heeft alvast The Dolmen (UK) geboekt en er komt een reünie van folkduo Ygdrassil.

The Dolmen
De Keltische pagan rock band The Dolmen heeft in eigen land, Groot Brittannië, inmiddels flink naam gemaakt. Ze stonden al drie keer op het beroemde Glastonbury Festival. De band bestaat uit Taloch Jameson (lead vocals en akoestische gitaar), Josh Elliot (zang, elektrische gitaar en harmonica), Keri Pinney (zang en fluit), Kayleigh Marchant (basgitaar en zang) en Chris Jones op drums. Eigen songs, afgewisseld met traditionele Keltische liederen en daarnaast sfeervolle ballads maken dat de band een breed publiek aanspreekt. De live performance van the Dolmen kenmerkt zich door een grote gedrevenheid en veel afwisseling. De band geeft zich volledig met een ongenadige podium energie, waardoor er flink gedanst kan worden.
Website: http://www.thedolmen.com/.

Ygdrassil bij hun afscheidsconcert in 2007, foto Ronald Rietman
Ygdrassil bij hun afscheidsconcert in 2007, foto Ronald Rietman


Ygdrassil
Na het afscheidsconcert van Ygdrassil op het festival Folk in de Wâlden in 2007 gingen Linde Nijland en Annemarieke Coenders elk hun eigen weg. Nijland ging samen met Bert Ridderbos aan de slag, vertolkte repertoire van Sandy Denny, maakte een reis naar Bhutan en bracht in 2014 de prachtige folkplaat I Am Here uit. Coenders werd singer-songwriter met een wat experimenteler inslag, in een samenwerkingsverband met drummer Wim Sebo maakte ze twee albums: Go en Making Heaps Digging Holes. Ook is zij te horen op diverse cd's van Sido Martens. Daarnaast maakt zij tekeningenen illustraties onder de naam Coen Annema. Een enkele keer kwamen de dames elkaar tegen op een festival en werd er wel eens een liedje samen gezongen, maar van een echte reünie kwam het niet, hoewel ze daar diverse verzoeken voor kregen. Op Parkfest komen ze nog een keer samen, de organisatie meldt op Facebook:

Bijna 25 jaar na hun eerste optreden brengen de dames, nu versterkt met Bert Ridderbos, materiaal uit hun meer dan 15 jarige samenwerking. Linde en Annemarieke zijn "na Ygdrassil" ieder hun eigen weg ingeslagen en komen voor Parkfest nog een keer samen op de planken. Ze speelden een van hun laatste optredens op Folkwoods in 2006, waar ook een dvd van is gemaakt. Parkfest was zo een logische keuze als locatie voor dit unieke concert.

Ygdrassil: https://www.facebook.com/pages/Ygdrassil/135443069815809
Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Ygdrassil

14, 15 en 16 augustus 2015, Parkfest in het Philips de Jongh Wandelpark in Eindhoven.
De voorverkoop moet nog beginnen.