Het Deventer Irish Pubfestival mag zich een klassieker noemen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 februari staat de Hanzestad alweer voor de 21ste keer in het teken van Ierse folkmuziek. Het organiserende duo Noel en Lynn Shannon is er opnieuw in geslaagd een gevarieerd programma samen te stellen. Van traditionele luistermuziek, ballads tot folkrock.

Op het 21ste Deventer Irish Pub Festival komen op vrijdag 6 februari naast een aantal ‘oude bekenden’ diverse  ‘nieuwe’ acts naar het Pubfestival. Blue Dew is terug van weggeweest en nieuw zijn onder meer Boxin the Vox, Rocktopussy (lekkere rockclassics van een Deventer band), Thomas Steffens (ballads) en Raglan Roadworks (Ierse en Schotse muziek). Daarnaast treden ook ‘vaste klanten’ als Darren Byrne, Mark Gilligan (voor het eerst in jaren weer samen met Paul Martin), The Lowland Paddies, The Shannons met contrabassist Ronald de Jong, Frank Blueka en Celtic Wind op. Ook werd The Banshee Bones, dat vorig jaar met melodieuze, maar stevige folkrock veel indruk maakte, weer vastgelegd. Het pubfestival begint om 21.30 uur en alle 13 deelnemende kroegen zijn gratis toegankelijk.

Dankzij sponsoring van Karel Lassche Vastgoed B.V. wordt op zaterdag 7 februari het Irish Concert gehouden in de Mariakerk. The Banshee Bones verzorgen de finale van dit concert. Ook werden David Munnelly & Philip Masure vastgelegd. Het Ierse duo maakt tijdens haar uitgebreide Europese tournee ruimte vrij voor het optreden in Deventer. In de Mariakerk staan ook The Shannons (met Ronald de Jong) en Blue Dew (met Ernst Bunders) op het podium.

Vrijdag 6 en zaterdag 7 februari 2015
Het Deventer Irish Pub Festival begint op vrijdag rond 21.30 uur en in vrijwel alle Deventer kroegen is live muziek en de toegang is gratis. Het concert op zaterdag 7 februari in de Oude Mariakerk begint om 18.00 uur. Kaarten voor dit concert kosten € 10,00 per stuk en zijn te verkrijgen via www.irishpubfestival.nl.

Het programma: 


Irish Pubfestival, vrijdag 6 februari, aanvang 21.30 uur:

Danscafé Persee: Raglan Roadworks
Grand Café Hans en Grietje: The Lowland Paddies

Midtown: Rocktopussy

Dikke van Dale: Mark Gilligan & Paul Martin
Café De 7e Hemel: Boxin the Vox
De Waagschaal: Frank Blueka
De Buren van Schimmelpenninck: The Banshee Bones

Grand Café de Heeren op de Brink: The Shannons + Ronald de Jong

COC Face It: Celtic Wind

Café De Alm: surprise act

Café De Hip: surprise act

De Vrienden van Vroeger: Thomas Steffens duo
Bierencafé De Heks: Darren Byrne



Op zaterdag 7 februari is er in de middag van 15.00 tot 17.00 uur een acoustic session in de Dikke van Dale (Lowland Paddies) en de 7e Hemel (David Munnelly/Philip Masure).

Wil je zelf zingen of meespelen, zoals dat doorgaans gebruikelijk is in Ierland? Dat kan. Neem je instrument mee en sluit gewoon aan. 

Om 18.00 uur gaat de Oude Mariakerk (achter de Lebuïnus) open voor de afsluitende Irish Night met optredens van The Shannons met Ronald de Jong (18.30 uur), Blue Dew met Ernst Bunders (19.30 uur), David Munnely & Philip Masure (20.30 uur) en The Banshee Bones (22.00 uur). Het festival wordt afgesloten met een afterparty in de 7e Hemel, waar Mark Gilligan en Darren Byrne optreden.