Op 21 februari organiseren de Folkaholics hun eerste Folk Night in theater De Schalm in Veldhoven. Deze muzikale avond is gevuld met maar liefst 7 verschillende bands. Bovendien wordt deze avond ook nog eens de nieuwe cd van de Folkaholics gepresenteerd.

De Folk Night neemt je mee naar alle uithoeken van de folkmuziek. Van Klezmer tot kampvuur, de Folk Night heeft voor elk wat wils. En het dak gaat er deze avond gegarandeerd af!
We willen graag het gevoel neerzetten van een klein festival, met muziek op verschillende plaatsen in het theater en een goed gevuld programma”, aldus organisator en Folkaholic Joris Barnier. “Gezien de locatie en het programma, denk ik dat we daar behoorlijk in gaan slagen." Op het programma staan dus maarliefst zeven verschillende bands. “Dat is best veel, maar door ze dicht op elkaar te plannen creëer je een écht festival gevoel.

Programma

De bands die op het programma staan zijn van divers pluimage. Het Vrijzinnig Klezmerorkest De Klezkoppen (Klezmer), Folkrock De Vliering, Orfeo (balfolk), The Lowland Paddies (folk), The Campfire Collaboration (Americana), Pyrates! (zeemandsliederen), en natuurlijk de Folkaholics die met hun eigentijdse feest-folk elke tent op zijn kop weet te zetten. De bands spelen afwisselend in de grote zaal en in de foyer.

Folkaholics op Parkfest 2014, foto Ronald Rietman
Folkaholics op Parkfest 2014, foto Ronald Rietman


CD

Op dezelfde avond hebben de Folkaholics nog een feestje te vieren. Het lijkt haast geen toeval dat de nieuwe CD van de Folkaholics wordt gepresenteerd tijdens de Folk Night. Joris: “Grappig genoeg is het bijna wel toeval. Pas toen de CD bíjna af was, hebben we de keuze gemaakt om deze uit te brengen tijdens de Folknight. Natuurlijk is de gelegenheid wel ideaal, haha”. De nieuwe cd heet Slijterij en zal tijdens de Folk Night officieel worden aangeboden aan niemand minder dan burgermeester Jack Mikkers.

De Folk Night vindt plaats op 21 februari 2015 in theater De Schalm in Veldhoven, en begint om 19:30 uur. Kaarten kosten € 17,- en zijn verkrijgbaar via de theaterkassa.